ТЕРНОПІЛЬ. Православна громада села Колосова відстоює свої права у суді

Суд відмовив Тернопільській обласній державній адміністрації в задоволенні позову щодо відсутності прав громади УПЦ с. Колосова на будівлю храму.

21 жовтня відбулося третє судове засідання Тернопільського окружного адміністративного суду щодо позову від 27.08.2015 року Тернопільської ОДА про скасування рішення виконавчого комітету Колосівської сільської ради, скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно, визнання недійсним свідоцтва.

Таким чином Тернопільські чиновники намагаються забрати храм в ім’я святого апостола Іоанна Богослова у православних села Колосова.  Проте, чиновники ТОДА не змогли переконати суд у відсутності прав громади с. Колосова на будівлю храму. Окружний суд не знайшов підстав для задоволення позову Тернопільської обласної державної адміністрації, закривши провадження у справі.

Читайте також: РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. Суд запобіг рейдерському захопленню храму в селі Чудниця

Раніше, 26 серпня, Кременецький районний суд ухвалив: «Заборонити ТОДА приймати рішення про реєстрацію нової редакції статуту Релігійної громади «Парафія Святого Апостола Іоанна Богослова» с. Колосова», яке було проігноровано. 28 серпня керівництвом Тернопільської ОДА було підписано розпорядження про внесення змін до даного статуту.

Читайте також: Тернопільська ОДА використовує радянські методи боротьби з Церквою (+ВІДЕО, ДОКУМЕНТИ)

Нагадаємо, що жителі села Колосова неодноразово зверталися у всі інстанції, повідомляючи про те, що їхні релігійні переконання піддаються утискам зі сторони розкольників, радикалів та місцевих чиновників.

За матеріалами Тернопільської єпархії

Просмотров: 578