ЛУЦЬК. Предстоятель відвідав Волинську семінарію та Правовий ліцей Волинського управління МВС

23 жовтня, в рамках Архіпастирського візиту до Волинської єпархії, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрівся зі студентами та викладачами Волинської духовної семінарії.

Під час відвідування Волинської духовної семінарії, яка наступного року відзначатиме 220-річчя
Під час відвідування Волинської духовної семінарії, яка наступного року відзначатиме 220-річчя

Наступного року Волинській духовній семінарії виповниться 220 років. Це одна з найдавніших духовних шкіл в Україні, зі своїми здобутками і традиціями.

Його Блаженство відвідав семінарський храм на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, де звернувся до викладачів і вихованців ВДС зі словом архіпастирської настанови. Зокрема він відзначив, що духовна школа є особливим закладом, у якому набувають не тільки мудрості, а й вчаться узгоджувати власне життя з Божими заповіддями. Тут готують майбутнє Церкви. Предстоятель побажав, аби вихованці гідно провели роки навчання у семінарії, почерпнули якомога більше знань, а головне – як майбутні пастирі, усвідомили важливість керуватися в житті Божественними заповідями. Блаженніший владика закликав на всіх викладачів і вихованців духовної школи Боже благословення, а також побажав їм терпіння і Господньої допомоги. На пам’ять про зустріч Його Блаженство передав у дар Волинській духовній семінарії ікону Спасителя.

Зі свого боку, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустик Капауз подякував Предстоятелю за його молитви та добрі побажання.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав храм на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, духовенство якого займається опікою волинських правоохоронців.

Біля храму Блаженнішого владику зустрічали настоятель протоієрей Олександр Мазурак, парафіяни та вихованці Правового ліцею Волинського управління МВС, а також заступник начальника обласного управління Міністерства внутрішніх справ Сергій Кондратюк.

Його Блаженство разом з кліром та парафіянами храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, а також луцькими ліцеїстами
Його Блаженство разом з кліром та парафіянами храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, а також луцькими ліцеїстами

Настоятель храму протоієрей Олександр Мазурак є духовним пастирем Волинських правоохоронців. З його благословенням вони відбувають у службові відрядження на схід України. Отець Олександр як капелан неодноразово відвідував військових та правоохоронців у зоні збройного конфлікту на Сході.

Його Блаженство звершив у храмі заупокійну літію за правоохоронцями, які загинули при виконанні службових обов’язків.

На молитовну пам’ять про Архіпастирський візит Предстоятель передав парафії ікону її небесного покровителя – святого великомученика Георгія Побідоносця, а також благословив кожного з ліцеїстів.

За матеріалами Волинської єпархії

Просмотров: 1123