23 жовтня, під час свого Архіпастирського візиту на Волинь, Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з громадою Української Православної Церкви села Угринів, храм якої було захоплено більше року тому представниками «УПЦ КП».

Увесь цей час релігійна громада відстоює свої права на храм, у якому священик Ростислав Сапожник прослужив понад 16 років. Православні в Угринові лишилися вірними канонічній Церкві, і, не дивлячись на утиски, та те, що доводиться молитися в оселі священика, кількість парафіян тільки зростає.

«Ви вже перемогли, бо не зламалися!» – сказав Блаженніший митрополит Онуфрій представникам громади. Предстоятель відзначив мужність, щиру віру парафіян, їх терпіння і терпимість. Його Блаженство побажав Божого благословення усім присутнім та зазначив: «Такі випробування посилає Господь, але Він і милостивий, не залишить. І храм буде повернуто, і мир настане».

Протоієрей Ростислав Сапожник подякував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за молитви, що підносяться за його паству. «Люди відчувають цю молитовну підтримку, і не падають духом. Відколи в Угринові у вірних УПЦ відібрали храм, вони вітаються між собою словами «Христос посеред нас!», і смиренно переживають випробування. Проте своєю вірою не поступляться», – розповів священик.

Предстоятель подарував отцю Ростиславу облачення, кадило, хрест, а також ікону «Преображення Господнє».

Читайте також: Вціліла громада УПЦ села Угринів: як прожили цей рік православні віряни та що сталось із їхнім храмом

За матеріалами Волинської єпархії

Просмотров: 1569