КИЇВ. Здійснено ще один напад на священика Української Православної Церкви (ОНОВЛЕНО)

23 жовтня настоятелю храму свт. Миколая Чудотворця (Дарницький район міста Києва) протоієрею Димитрію Плотнікову було нанесено ножове поранення.

За повідомленням МВС зловмисницею виявилася 40-річна жителька Дарницького району Києва. За вчинення правопорушення їй загрожує до року виправних робіт.

Вранці до каплиці зайшла жінка. Постоявши деякий час, вона раптом почала кидати камінці. Священнослужитель зробив зауваження, а у відповідь жінка дістала ніж і вдарила ним священнослужителя у руку. Скориставшись панікою присутніх, зловмисниця тихенько зникла із приміщення. На місце прибула слідчо-оперативна група дарницького райуправління міліції та карета швидкої. Священикові лікарі надали необхідну допомогу на місці. На сьогоднішній день стан отця Димитрія задовільний.

У подальшому працівники міліції встановили особу правопорушниці, нею виявилася 40-річна жителька Дарницького району Києва.

Слідчим відділом районного управління міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Міліція з’ясовує мотиви вчинку киянки.

Останнім часом збільшилася кількість нападів на священнослужителів та вірян Української Православної Церкви, внаслідок тиражування у ЗМІ закликів до агресії проти УПЦ.

Нагадаємо, що у ніч на 23 жовтня в Сумах був побитий парафіянин УПЦ Євген Скоробогатський, а за день до того на території Спасо-Преображенського кафедрального собору міста було скоєно напад на співробітника охорони собору А.П. Борисенка, який на даний момент перебуває у відділенні реанімації у тяжкому стані.

У місті Попасна Луганської області було скоєно вбивство охоронця храму на честь Трьох Святителів Сєверодонецької єпархії УПЦ. Раніше, 28 червня, у Києві була виявлена мертвою з слідами катування 64-річна черниця. А в ніч з 25 на 26 липня у Столиці на площі Героїв Сталінграду невідомі прострелили голову з вогнепальної зброї ієрею Роману Миколаєву, який 29 липня помер, не приходячи до тями.

Просмотров: 1093