Священий Синод звернувся до вірян УПЦ: «Не дозволимо втягнути себе в протистояння на релігійному ґрунті»

Священний Синод закликав вірян плекати суспільний мир і не піддаватися на провокації, пов’язані з агресією проти Української Православної Церкви. Про це сказано у Зверненні, опублікованому 27 жовтня за результатами роботи Синоду.

«Сьогодні наше завдання, як християн, полягає в тому, щоб зберегти мир та спокій в нашій країні. Не будемо піддаватися на провокації та не дозволимо втягнути себе в протистояння на релігійному ґрунті. Ми маємо рішуче протидіяти усім спробам розхитати країну зсередини.

Наша головна зброя у цій духовній боротьбі –— це справжня християнська любов до ближнього. Господь наш Іісус Христос закликає нас: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто проклинає вас, добро творіть тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас кривдить і гонить вас, і будете синами Отця вашого Небесного (Мф. 5, 44-45). Будь-яка ворожнеча між людьми долається любов’ю. Якщо Господь посилає нам випробування, значить Він дбає про нашу досконалість, Він надає нам можливість зростати у любові до ближнього. Пильнуйте, щоб хто кому не відплачував злом за зло; але завжди дбайте про добро один одному і всім (1 Фес. 5, 15)».

З повним текстом звернення можна ознайомитись ТУТ.

Просмотров: 1126