РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. «Київський патріархат» не визнає рішення українського суду

1 листопада, у неділю, представники так званого Київського патріархату здійснили чергову спробу незаконного заволодіння храмом Успіння Пресвятої Богородиці в селі Птича Дубенського району Рівненської області.

Не зважаючи на неоднаразові рішення судів різних інстанцій про належність церковної споруди місцевій парафії Української Православної Церкви, розкольники вранці самочинно потрапили до храму та звершили там своє богослужіння.

Нагадаємо, що 2 вересня Господарський суд міста Києва підтвердив право власності громади УПЦ на храм Успіння Богородиці у селі Птича. Ще раніше – 8 квітня 2015 року – такі права були визнані в рішенні Господарського суду Рівненської області.

Факт порушення права власності парафіян УПЦ та дійсної угоди з представниками «УПЦ КП» про утримання від використання храму змусив віруючих звернутися до правоохоронних органів. Співробітники райвідділу МВС, які прибули, вкотре не зарадили у ситуації, спостерігаючи за діями церковних рейдерів з «Київського патріархату».

Парафіяни Свято-Успенського храму перекрили трасу Київ-Чоп
Парафіяни Свято-Успенського храму перекрили трасу Київ-Чоп. Фото rivnepost.rv.ua

На знак протесту проти свавілля розкольників, парафіяни Свято-Успенської парафії вдалися до перекриття траси Київ-Чоп.

Сумнозвісна практика показує, що лише таким чином місцеві віруючі можуть привернути увагу громадськості до порушення власних прав та зашкодити рейдерським діям розкольників.

В результаті рішучих дій парафіян, обласна міліція втрутилася в ситуацію та вирішила конфлікт мирним шляхом.

Наступного дня, 2 листопада у Дубенській районній раді відбувся круглий стіл за участю заступника місцевого голови О. Козака, членів Свято-Успенської громади с. Птича та представників «Київського патріархату». Заперечуючи реальну ситуацію, місцева влада продовжує ототожнювати громаду села з громадою «УПЦ КП», а представники так званого Київського патріархату ігнорують наявні документи чинної громади УПЦ про право власності на храм і впевнені, що будуть без перешкод там звершувати «богослужіння» найближчої суботи.

За повідомленням Рівненської єпархії

Просмотров: 1052