США. Голова Відділу релігійної освіти та катехізації взяв участь у конференції, присвяченій діяльності святителя Тихона та асамблеї Чиказької єпархії

З 7 по 15 жовтня Голова Відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства Української Православної Церкви митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив робочий візит до Сполучених Штатів Америки.

Поїздка відбулася на запрошення керуючого Чиказькою та Середньо-Американською єпархією РПЦЗ єпископа Клівлендського Петра та з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

1446205698_1b3f405e10 жовтня владика Филип взяв участь у конференції «Святитель Тихон, Патріарх Московський: його життя й часи» з нагоди 150-річчя з дня народження святителя та 90-річчя з дня його блаженної кончини. Симпозіум відбувся в Свято-Троїцькій Духовній семінарії у Джорданвіллі. Представлені наукові доповіді охоплювали діяльність видатного ієрарха Церкви як до 1917 року, так і після. Завершальною стала доповідь митрополита Полтавського Филипа, в якій йшлося про значимість життя святителя Тихона для Церкви.

Ще одним заходом, учасником якого 15 жовтня став митрополит Филип, була єпархіальна асамблея Чиказької та Середньо-Американської єпархії, що відбувається раз на три роки. У своєму виступі Високопреосвященніший владика виклав основні віхи сучасного життя Української Православної Церкви, розповів про проблеми місіонерства та релігійної освіти, акцентував увагу на можливості співпраці з цих питань.

1446205698_ada827f3

У ході свого візиту Голова Відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства УПЦ, ректор Полтавської Місіонерської Духовної семінарії митрополит Филип мав ряд зустрічей з керуючим приходами Сербської Православної Церкви в Середньо-Західній Америці єпископом Ново-Гречаницьким Лонгіном, настоятелем Свято-Троїцького монастиря, ректором Свято-Троїцької Джорданвілльської Духовної семінарії архімандритом Лукою.

Прес-служба Полтавської єпархії

Просмотров: 667