АФОН. Розпочався візит Предстоятеля УПЦ на Святу Гору

Розпочався паломницький візит Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія на Святу Гору Афон.

4 листопада, у день святкування Казанської ікони Божої Матері, Предстоятель УПЦ прибув до Руського на Афоні Свято-Пантелеімонівського монастиря. Братія обителі урочисто, з дзвоном і церковним співом, зустріли Блаженнішого Митрополита Онуфрія біля воріт монастиря.

MitrOnufriyAfonOctober2015-3Потім Предстоятель УПЦ пройшов у головний монастирський храм, де вклонився чудотворній главі святого великомученика і цілителя Пантелеімона та мощам інших численних святих, що зберігаються в обителі.

Митрополит Онуфрій в Афонському Свято-Пантелеімонівському монастирі з 4 на 5 листопада візьме участь у всенічній і Божественній літургії.

5 листопада, День свого народження, Предстоятель УПЦ планує провести на Святій Горі в пості і молитві. Також владика Онуфрій відвідає ряд інших обителей Афона, де вклониться святиням, які зберігаються тут і молитиметься про відновлення миру і благополуччя в Україні.

Читайте також: Вітаємо Предстоятеля Української Православної Церкви з Днем народження! (+ВІДЕО)

Блаженніший Митрополит Онуфрій протягом близько 20 років поспіль щорічно приїжджає на Святу Гору. Тут він вже традиційно зустрічає свій день народження.

За матеріалами afonit.info

Просмотров: 3265