КИЇВ. Голова Синодального відділу по взаємодії з військовими формуваннями України очолив урочистості з нагоди професійного свята транспортних військ

4 листопада, у день пам’яті Казанської ікони Божої Матері, у Київській військовій частині Державної спеціальної служби транспорту відбулися урочистості з нагоди професійного свята залізничників України та 5-річчя з дня освячення місцевого храму на честь преподобного Миколи Святоші.

У святкових заходах взяли участь голова Синодального відділу по взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Синодального інформаційного відділу УПЦ, єпископ Ірпінський Климент, а також представники духовенства столиці.

Урочистості також відвідали перший заступник Міністра інфраструктури України Шульмейстер В. Ю., екс-міністр оборони України, генерал армії України Кузьмук О.І., начальник департаменту транспортного забезпечення Міністерства оборони Республіки Білорусь Новіков С.І., українські громадські діячі та гості з Білорусі.

Голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Мальков М.І.
Генерал-лейтенант Мальков М.І.

Перед початком урочистостей архієреїв у військовій частині зустрічав голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Мальков М.І.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Августин у співслужінні Преосвященних владик звершив заупокійну літію біля обеліску спочилим працівникам військово-транспортної галузі України.

По завершенні заупокійного богослужіння та покладання квітів до меморіалу, відбувся подячний молебень у Свято-Миколо-Святошинському храмі.

Преосвященні архієреї привітали службовців зі святом та закликали на всіх присутніх Боже благословення.

Після богослужінь у приміщенні військової частини відбулося святкове засідання із концертом духового оркестру Чернігівського 8-го навчального центру Держспецтрансслужби Україні.

Просмотров: 608