КИЇВ. Розпочалися урочистості, присвячені 400-річчю Київської духовної академії (+ПРОГРАМА ЗАХОДІВ)

8 листопада розпочалися урочистості, присвячені 400-річному ювілею Київської духовної академії.

За традицією, напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця – небесного покровителя Київських духовних шкіл, у академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулася заупокійна літія за спочилими викладачами та вихованцями КДАіС.

Богослужіння очолив перший проректор Київської духовної академії і семінарії протоієрей Сергій Ющик у співслужінні викладачів і студентів духовних шкіл.

По завершенні заупокійного богослужіння у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбувся молебень перед мощами преподобного Нестора Літописця. Молебний спів очолили керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, єпископ Ірпінський Климент.

Нагадаємо, що о 17.00 в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври розпочнеться святкове всенічне бдіння, за яким молитимуться викладачі та студенти духовних шкіл, а також гості ювілейних урочистостей – представники усіх Помісних Православних Церков.

Завтра, 9 листопада, в Успенському соборі буде звершена Божественна літургія, що розпочнеться о 08.30. Після богослужіння, об 11.45, відбудеться брифінг з керуючим справами УПЦ, ректором КДАіС, митрополитом Антонієм та почесними іноземними гостями. Акредитація для представників ЗМІ є обов’язковою

О 12.00, у трапезній палаті храму преподобних Антонія і Феодосія Печерських відбудеться відкриття урочистого акту з нагоди дня пам’яті преподобного Нестора та 400-ліття Київських духовних шкіл.

Просмотров: 1569