Віруючі УПЦ передають допомогу військовим на Схід, а також опікують поранених і переселенців

11 листопада, з благословення вікарія Київської Митрополії єпископа Бородянського Варсонофія, співробітники відділу Воскресенського кафедрального собору УПЦ відвідали Головний військовий клінічний госпіталь м. Києва.

У цьому медичному закладі перебувають на лікуванні військові з пораненнями важкого та середнього ступеня тяжкості та надають кваліфіковану невідкладну медичну допомогу. Більшість військовослужбовців мають поранення кінцівок.

На прохання військовослужбовців 131 бригади ЗСУ парафіяни Свято-Вознесенського храму села Копачівка Волинської області зібрали понад дві тони продуктів харчування та доправили на Донбас у місце дислокації військових
Православні волиняни передали військовим на Схід дві тони продуктів

Представники фонду при госпіталі, які займаються розподілом допомоги від населення для поранених, прийняли від собору продукти харчування та молитвослови.

Громада кафедрального собору щиро дякує всім, хто надає допомогу через пожертви.

Долучитися до благодійної справи може кожен. Приймальний пункт соціального відділу собору знаходиться за адресою: м. Київ, Залізничне шосе, 3 (ст. м. «Либідська»). Деталі на сайті: sobor.in.ua

Активну роботу з передання гуманітарної допомоги до зони збройного протистояння на сході України звершує Волинська єпархія. На прохання військовослужбовців 131 бригади ЗСУ парафіяни Свято-Вознесенського храму села Копачівка Волинської області зібрали понад дві тони продуктів харчування та доправили їх на Донбас у місце дислокації військових.

Як повідомлялося раніше, для лікування військових ЗСУ, котрі перебувають у Харківському військовому госпіталі, Харківською єпархією були передані необхідні медичні препарати.

На сьогодні в санаторії "Джерело" перебувають 250 осіб - половина з яких діти
На сьогодні в санаторії “Джерело” перебувають 250 осіб – половина з яких діти

Також, з благословення вікарія Київської Митрополії єпископа Бородянського Варсонофія, Соціальний відділ Воскресенського кафедрального собору УПЦ відвідав санаторій «Джерело», що у Пуща-Водиці, для надання допомоги вимушеним переселенцям зі східних регіонів України.

Вже другий рік Соціальний відділ відвідує центри переселенців з Донеччини та Луганщини, три з яких знаходяться в санаторіях Пуща-Водиці.

Від кафедрального собору для нужденних були передані продукти харчування, іграшки та духовна література.

Організатори центру переселенців висловили щиру подяку благодійникам та особисто єпископу Варсонофію за постійну опіку нужденних.

Біженці відверто розповіли співробітникам Соцільного відділу, що склади вже пусті та давно не передається необхідна допомога. Лише кілька церковних громад пам’ятають про біженців та відвідують табір. На сьогодні в санаторії «Джерело» перебувають 250 осіб, з яких половин – діти.

Митрополит Павел у рідному селі підніс особливі молитви за загиблих військових ЗСУ
Митрополит Павел у рідному селі підніс особливі молитви за загиблих українських військових

Уся повнота Української Православної Церкви продовжує підносити молитви про припинення війни на українській землі та за упокій дух тих, хто загинув під час бойових дій на Сході. Цієї неділі, під час візиту до рідного села Бобрин, що на Рівненщині, особливу молитву за полеглих у зоні АТО українських військових та всіх невинно вбитих звершив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. У архіпастирському слові до односельців Преосвященний владика наголосив на важливості постійної молитви за спочилих рідних і близьких, бо саме це є виявом істинної християнської любові.

Просмотров: 423