15 листопада, під час свого Архіпастирського візиту в Одеську єпархію, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав храми Одеси, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ, з посиланням на прес-службу Одеської єпархії УПЦ.

15 листопада, під час свого Архіпастирського візиту в Одеську єпархію, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав храми ОдесиПеред звершенням Божественної літургії в Спасо-Преображенському Одеському кафедральному соборі Його Блаженство відвідав Свято-Андріївське подвір’я, де митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел розповів Предстоятелю про історію подвір’я. Преосвященний владика підкреслив, що саме звідси на Святу Гору Афон відправлялись десятки тисяч паломників, котрі прибували до Одеси з усіх кінців Російської імперії. Блаженніший Митрополит Онуфрій помолився перед святинями в храмі на честь Тихвінської ікони Божої Матері, що розташований у подвір’ї.

Також керуючий Одеською єпархією показав Його Блаженству велику актову залу, де проходять загальноєпархіальні зібрання, а також митрополичу резиденцію та єпархіальне управління.

Читайте також: ОДЕСА. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та звершив хіротонію архімандрита Сергія (Михайленка) в єпископа Болградського 

По завершенні Божественної літургії в Спасо-Преображенському Одеському кафедральному соборі Блаженніший Митрополит Онуфрій у супроводі владики Агафангела відвідав Свято-Успенський Одеський кафедральний собор, де його зустрічали чисельні віруючі та клірики собору на чолі з настоятелем протоієреєм Іоанном Желіховським.

15 листопада, під час свого Архіпастирського візиту в Одеську єпархію, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав храми ОдесиЙого Блаженство вклонився чудотворній Касперівській іконі Божої Матері та звернувся до одеської пастви з первосвятительським словом. Блаженніший владика підкреслив, що «дуже радий молитися з одеситами, котрі сьогодні прийшли і до Спасо-Преображенського собору, і сюди. Ми молилися за мир в Україні, за здоровя митрополита Агафангела, який святкує 40-ліття архієрейської хіротонії. І нехай Небесна Покровительниця Одеси і Її чудотворному Касперівському образі покриває Своїм омофором і цей богохранимий град, і весь Причорноморський регіон».

Цього ж дня Предстоятель УПЦ у супроводі митрополита Агафангела відвідав храм на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість». Тут Блаженнішого владику зустрічали чисельні парафіяни, сестри Марфо-Маріїнської богадільні, що функціонує при храмі, вихованці місцевого дитячого притулку на чолі з настоятелем протоієреєм Іоанном Горіа. Помолившись разом із присутніми, Його Блаженство подякував отцю Іоанну та його помічникам за активне соціальне служіння. Архіпастир відзначив, що сам священик разом з його дружиною стали для цих дітей-сиріт справжніми батьком і матір’ю. Милістю Божою, у дітей тепер є і дах над головою, і прожиток, і, головне, – майбутнє, оскільки вони виховуються в православній вірі. Також Блаженніший Митрополит сказав слова вдячності керуючому Одеською єпархією, який благословив протоієрея Іоанна на створення і притулку для сиріт, і столової для нужденних, і на Марфо-Маріїнської богадільні, сестри якої відвідують та опікають хворих медичних закладів Одеси.

15 листопада, під час свого Архіпастирського візиту в Одеську єпархію, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав храми ОдесиЧитайте також: ОДЕСА. Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел надав допомогу багатодітним родинам вимушених переселенців (+ВІДЕО)

Після цього Його Блаженство разом із вихованцями притулку відвідав кімнати, вони де мешкають. В актовій залі для почесного гостя був даний невеличкий концерт, після якого Предстоятель УПЦ благословив дітей та сестер богадільні іконами Божої Матері та роздав їм пам’ятні подарунки.

На цьому був завершений Архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до Одеси, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ, з посиланням на прес-службу Одеської єпархії УПЦ.

Фото і матеріали прес-служби Одеської єпархії 

Просмотров: 1680