Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Феодосійському і Керченському Платону з нагоди 75-річчя від дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ПЛАТОНУ,
МИТРОПОЛИТУ ФЕОДОСІЙСЬКОМУ І КЕРЧЕНСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Від щирого серця вітаю Вас із 75-річним ювілеєм з дня народження!

Ваше особистісне і духовне зростання припало на тяжкий час, коли наша Церква зазнавала гонінь і втрат, а православна віра піддавалася утискам і нарузі. Смиренно підкоряючись волі Божій та слідуючи за покликом серця, ще в юні роки Ви ступили на благу стезю служіння Господу, сміливо сповідуючи та відстоюючи свою віру перед безбожною владою. Ведені промислительною десницею Всевишнього, Ви здобули духовну освіту та прийняли чернечий постриг, аби зрозуміти любов Христову, яка перевищує розуміння, та сповнитися всією повнотою Божою (див. Єф. 3:19).

Господу, Який бачив горіння Вашого серця, угодно було возложити на Ваші рамена сугубу відповідальність і вручити єпископський жезл правоти – жезл Царства Божого (Пс. 44:6), щоб зберігати в цілості і єдності духу словесне стадо, яке Спаситель наш стяжав чесною Своєю Кровію. У попередні роки протягом чотирьох десятиліть Ви звершували Апостольське служіння в Аргентинській, Свердловській, Челябінській та Ярославській єпархіях, несли послух екзарха Центральної та Південної Америки, заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків. І де б не поставив Господь Вашу Святиню, Ви на кожному місці поєднували адміністративні турботи з предстоянням олтарю Господньому, не перестаючи свідчити дальнім і ближнім про вічні Євангельські істини та преображаючу силу віри, яка діє любов’ю (Гал. 5:6). Цим Ви стяжали високий авторитет як в Церкві, так і суспільстві, отримавши добре свідчення від зовнішніх (1 Тим. 3:7), і нині маєте можливість насолоджуватися рясними плодами своїх творчих зусиль.

У цей визначний день Вашого ювілею, молитовно бажаю Вам, дорогий Владико, душевного миру, тілесної кріпості, невичерпної радості во Христі Іісусі та щедрих милостей від Великодаровитого Владики Неба і землі. Нехай заступництвом Пресвятої Богородиці Господь примножує та зберігає в мирі і любові Вашу Святиню та паству, що знаходиться під Вашим святительським омофором.

Многая і благая літа!

З любов’ю у Христі

+ ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

17 листопада 2015 року

Просмотров: 297