Блаженніший Митрополит Онуфрій: Жити так, щоб раділи ангели

У своїй проповіді у день святкування Собору Архістратига Михаїла Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про невидимих ​​захисників людських душ, які борються за кожну людину в одвічній брані з силами темряви, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

«Кожен з нас має Ангела Охоронця, який дбає про те, щоб людина досягла тієї мети, заради якої вона створена Богом – вічного спасіння і вічного життя з Христом. Але існують і темні духи – падші ангели, які намагаються людину ввести в область брехні», – зазначив Його Блаженство.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Хрест Господній захищає людину від багатьох бід

Диявол хитрістю намагається захопити людину у свої тенета, відзначає Предстоятель: «Сила диявола не в тому, що він має якусь міцність, в буквальному розумінні, а в тому, що він людину весь час ловить на гачок. Він ніколи не виступає з відкритим обличчям. Якби людина побачила обличчя темного духу, то відразу відвернулася б від нього, тому, що він огидний, від нього віє смертю».

Лукавий завжди спокушає людину несправжніми благами. «Коли людина починає вірити брехні, яку диявол їй пропонує, тоді вона сама йде до нього в сіті», – підкреслив Предстоятель. Так були спокушені прабатьки Адам і Єва: вони відволікли свою увагу від Бога, і повернули погляд на себе. «Вони подумали, що і, правда, це так просто – вкуси яблуко і будеш як Бог, – продовжив Блаженніший владика. – Ця брехня увінчалася тим, що Адам позбувся райського блаженства і всі його нащадки змушені вести жалюгідний спосіб життя на землі, де у праці та поті чола вони заробляють свій хліб».

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Горда людина не здатна на подвиг

З тих пір відбувається боротьба темних сил і світлих Ангелів за кожну людську душу і людині самій потрібно вирішувати – приймати одну або іншу сторону. «Ангел Охоронець радіє нашим добрим справам і сумує, коли ми здійснюємо зле, – зазначає Блаженніший владика. – Ми, дорогі брати і сестри, повинні намагатися жити так, щоб ангели раділи нашому жительству».

Перше, що слід робити людині, по слову Архіпастиря – пам’ятати завжди про Бога. «Всі здібності, розум, краса – це ті дари, які належать Богові, а не нам, – підкреслив Його Блаженство. – І ми повинні за все смиренно дякувати Творцеві і намагатися жити за Його волею, шукати цю волю і виконувати її. Тоді це буде те життя, яке благословить Бог, яке буде радувати ангелів, і вселить у нас надію на вічне спасіння на Небі у Христі Іісусі Господі нашім».

Просмотров: 1500