Предстоятель УПЦ очолив Божественну літургію у Свято-Успенському кафедральному соборі Балти

22 листопада, у Неділю 25-ту після Пятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Свято-Успенському кафедральному соборі м. Балти, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Його Блаженству співслужили митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир (Православна Церква Молдови), митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, архієпископ Балтський і Ананьївський Олексій, єпископ Унгенський і Ниспоренський Петро (Православна Церква Молдови), єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Арцизький Віктор, а також чисельне духовенство Балтської єпархії.

Читайте також: ОДЕСА. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та звершив хіротонію архімандрита Сергія (Михайленка) в єпископа Болградського 

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика виголосив проповідь перед православними мешканцями Балти, котрі у великій кільскості зібралися за недільним богослужінням в кафедральному соборі.

Ікона Божої Матері "Скоропослушниця" на стіні у Дохіарському монастирі
Ікона Божої Матері “Скоропослушниця”

Цього дня православні християни вшановують пам’ять ікони Божої Матері «Скоропослушниця» – нагадує Інформаційний відділ УПЦ. Таке найменування образ Богородиці, що понині знаходиться в Афонському монастирі Дохіар, отримав у XVII ст. За переданням, сама Божа Матір сказала одному зціленому перед цією іконою монаху, щоб останню іменували Скоропослушницею: «Усім, хто прийде до неї, буду являти Я милість та почую скоро».

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

За Літургією Предстоятель звершив дияконську хіротонію над випускником Одеської духовної семінарії Романом Микитюком.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій про те, яка віра спасительна

Наприкінці богослужіння відбувся святковий молебень перед іконою Божої Матері “Скоропослушниця”, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх з недільним днем та днем пам’яті шанованого образу Богородиці, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії. Також за заслуги перед Українською Православною Церквою Предстоятель нагородив архієпископа Балтського і Ананьївського Олексія орденом святителя Петра Могили. В свою чергу Преосвященний владика Олексій  подякував Його Блаженству за Архіпастирський візит до Балтської єпархії та вручив у дар ікону святого праведного Феодосія Балтського.

Фото прес-служби Одеської єпархії

Просмотров: 2039