Священик УПЦ розповів, яке питання сьогодні найбільше хвилює воїнів у зоні АТО

Українські бійці в зоні бойових дій сьогодні найчастіше питають у священнослужителів, як жити після війни.

Як повідомляє Інформаційний відділ УПЦ, з посиланням на Центр інформації Української Православної Церкви, про це розповів протоієрей Вінницької єпархії Анатолій Кузнєцов, який періодично відвідує зону військового конфлікту на Сході України.

«Головне питання, яке сьогодні хвилює українських воїнів  – як жити після війни, як будувати стосунки в сім’ї, як Церква віднесеться до того, що вони брали участь у бойових діях, і як їм далі вести духовне та церковне життя», – говорить отець Анатолій.

Він їздить у зону військового конфлікту на схід з двома священиками Вінницької єпархії – протоієреєм Олексієм Волковим та ієреєм Романом Загоруйко.

«Наші поїздки до зони конфлікту полягають в допомозі військовослужбовцям, які захищають кордони нашої держави. Наш автобус наповнений продуктами та різними побутовими речами, які потрібні бійцям. Зібрати все це нам допомагають багато людей», – зазначив отець Анатолій.

Читайте також: Віруючі УПЦ передають допомогу військовим на Схід, а також опікують поранених і переселенців

За його словами, у таких поїздках священики звершують молебні, розмовляють з військовими на духовні теми, проводять сповіді, а також роздають бійцям молитвослови, хрестики та іконки.

«Ми часто відвідуємо 59-й мобільний госпіталь, який базується в Сватово, що на Луганщині. Ведемо там духовні бесіди з пораненими. У Пісках Донецької області, наприклад, ми служили водосвятний молебень біля розбитої церкви. Був випадок, коли ми хрестили одного бійця, а іншого вітали з днем народження на блокпосту. Тобто такі звичайні життєві речі», – підкреслив священик.

Читайте також: Митрополит Августин розповів про створення інституту військового духовенства в УПЦ

За матеріалами Центру інформації УПЦ

Фото orthodox.vinnica.уа

Просмотров: 298