23 листопада, у день 80-річчя від дня народження Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Володимира (+2014, Сабодана), в єпархіях УПЦ були звершені заупокійні богослужіння за спочилим Архіпастирем, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Читайте також: Предстоятель УПЦ очолив заупокійні богослужіння з нагоди 80-річчя від дня народження спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира (+ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Фото прес-служби Луганської єпархії
Фото прес-служби Луганської єпархії

В Луганську голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан у співслужінні міського духовенства звершив Божественну літургію, за якою була піднесена молитва за Блаженнішим Митрополитом Володимиром. Після богослужіння Преосвященний владика Митрофан очолив заупокійну літію за Його Блаженством.

Цього ж дня Божественна літургія відбулася у Петро-Павлівському кафедральному соборі Сімферополя, де митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар разом із місцевим духовенством молився за упокій душі спочилого Первосвятителя УПЦ. «Митрополит Володимир був дійсно великим Предстоятелем, якому духовенство і паства завжди відповідала любов’ю та глибокою повагою», – відзначив владика Лазар в архіпастирському слові.

Фото прес-служби Джанкойської єпархії
Фото прес-служби Джанкойської єпархії

Чисельний сонм священнослужителів на чолі з єпископом Джанкойським і Роздольненським Аліпієм звершили заупокійну молитву за Блаженнішим Митрополитом Володимиром в Покровському кафедральному соборі Джанкоя.

Духовенство і миряни Херсонської єпархії піднесли свою молитву за спочилим Превосвятителем за святковим богослужінням, присвяченим дню пам’яті священномучеників Прокопія й Іоанна Херсонських. Урочисту Літургію в Свято-Духівському соборі Херсона очолив митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн.

В пам’ять про Блаженнішого Митрополита Володимира у Запорізькій єпархії правлячий архієрей, духовенство та миряни читали вірші Його Блажества. А у день 80-річчя спочилого Предстоятеля в Запоріжжі зустрічали Єрусалимську святиню – чудотворну ікону Плащаниці Божої Матері.

Фото прес-служби Сєверодонецької єпархії
Фото прес-служби Сєверодонецької єпархії

Заупокійна молитва та панахида за спочилим Предстоятелем УПЦ були звершені в Сєверодонецькій єпархії. Богослужіння очолив архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим.

У Києві спільними зусиллями колективу Духовно-просвітницького центру кафедрального собору УПЦ та Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира було організовано поминальний благодійний обід в пам’ять про спочилого Превосвятителя УПЦ. Захід розпочався із заупокійної панахиди за Його Блаженством.

Читайте також: Близько 100 тисяч віруючих вклонилися Плащаниці Божої Матері під час Хресної ходи миру містами України (+ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Просмотров: 1498