Вікарій Київської Митрополії взяв участь у прийомі з нагоди Дня незалежності Лівану

23 листопада, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Ліван в Україні пані Клод Халіль Аль Хаджаль, вікарій Київської Митрополії, єпископ Боярський Феодосій взяв участь у святковому прийомі, організованому ліванським посольством в Україні.

Захід проходив з нагоди офіційного свята Лівану – Національного Дня незалежності, встановленого в пам’ять про звільнення країни від французького мандата, що здійснювався над ліванськими землями більше 23 років. Святковий прийом відвідали державні службовці, діячі релігії, науки, культури.

Читайте також: КИЇВ. Вікарій Київської Митрополії взяв участь у прийомі з нагоди Дня незалежності Польщі

Згідно з конституцією Лівану, Президент цієї країни має бути християнином
Згідно з конституцією Лівану, Президент цієї країни має бути християнином / фото patriarchia.ru

Релігія в Лівані відіграє величезну роль у всіх сферах життя суспільства. Навіть політичний устрій Республіки заснований на конфесіоналізмі, який передбачає організацію державної влади відповідно до поділу суспільства на релігійні громади. При цьому країна виділяється великим релігійним розмаїттям.

Ліван – єдина арабська держава, на чолі якої, згідно з Конституцією, знаходиться християнин – Президент Ліванської Республіки. Прем’єр-міністр – мусульманин-суніт, спікер парламенту – мусульманин-шиїт.

Офіційні святкові та вихідні дні в Лівані включають в себе християнські свята (такі як Різдво, Благовіщення, Страсну П’ятницю, Великдень, Трійцю, Успіння), а також свята мусульманського календаря.

Від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Феодосій привітав пані Посла та членів дипломатичного корпусу з Днем незалежності, а також висловив співчуття у зв’язку з терактами в Бейруті 12 листопада та побажав миру народу Ліванської Республіки.

12 листопада цього року в столиці Лівану Бейруті відбулося 2 вибухи: 2 терориста-смертника активували вибухові пристрої. Загинули 43 людини, 200 отримали поранення. Відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація «Ісламська держава».

Читайте також: Предстоятель УПЦ висловив співчуття Послу Франції в Україні у зв’язку з терактами в Парижі

Просмотров: 286