На Волині та Одещині відбулися хресні ходи за мир в Україні

У Волинській, Володимир-Волинській та Одеській єпархій сотні віруючих об’єдналися у молитві за мир, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ

Хресний хід за мир в Україні на Одещині
Хресний хід за мир в Україні на Одещині

22 листопада, у Неділю 25-ту після П’ятидесятниці, відбувся святковий хресний хід духовенства і мирян м. Білгород-Дністровський до Свято-Миколаївського храму с. Шабо. Більше 500 віруючих на чолі з благочинним Білгород-Дністровського округу, протоієреєм Рустиком Виходцевим пройшли 8 км шляху з молитвою про мир у державі та на Одещині. По прибутті до храму священики звершили молебень, після чого окропили вірян святою водою та помазали освяченим маслом.

Того ж дня, в місті Ратному, що на Волині, відбувся хресний хід з мощами святого Великого рівноапостольного князя Володимира, Почаївською іконою Божої Матері та іконою Андрія Первозваного. Урочиста хода зібрала більш ніж тисячу віруючих з парафій районного центру та навколишніх сіл. Очолив хресний хід благочинний Ратнівської округи протоієрей Анатолій Гурський. Віруючи пройшли зі святинями вулицями міста та звершили молебень за мир і спокій в Україні та збереження канонічного Православ’я, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Володимир-Волинської єпархії.

Читайте також: Близько 100 тисяч віруючих вклонилися Плащаниці Божої Матері під час Хресної ходи миру містами України (+ВІДЕО)

Хресний хід у Цумані з нагоди прибуття ікони свт. Феодосія Чернігівського
Хресний хід у Цумані з нагоди прибуття ікони свт. Феодосія Чернігівського

Чисельний хресний хід також пройшов у смт. Цумань з нагоди прибуття до селища новонаписаної ікони святителя Феодосія Чернігівського з часткою його мощів. Під час ходи, в якій взяли участь близько півтисячі віруючих, була піднесена сугуба молитва за мир у країні та звершена заупокійна літія за загиблими українськими військовими та мирними жителями під час бойових дій на Сході.

Просмотров: 400