ЧЕРНІВЦІ. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у кафедральному соборі (ОНОВЛЕНО)

29 листопада, у Неділю 26-у після П’ятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Хотинський Євсевій, а також духовенство єпархії.

Притча про милосердного самарянина в іконографії / marturieathonita.ro
Притча про милосердного самарянина в іконографії / marturieathonita.ro

За церковним календарем цього дня під час Літургії читається уривок з Євангелія від Луки, в якому згадується притча Господа нашого Іісуса Христа про милосердного самарянина (Лк. 10: 25-37). Відповідаючи на запитання законника «Хто мій ближній?», Спаситель розповів йому історію, яка трапилася на шляху з Єрусалима до Ієрихона. Розбійники напали на одного чоловіка, «зняли з нього одежу, поранили його і пішли, залишивши його ледве живого». Священик і левит проходили поруч, але не допомогли людині. Лише іновірний самарянин змилосердився та «перев’язав йому рани», опісля відвізши до гостиниці. Свою розповідь Христос завершив питанням: «Хто з тих трьох був ближнім для того, що потрапив до рук розбійників?» Законник відповів: «Той, що змилосердився над ним»

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до чисельної чернівецької пастви зі словом проповіді, в якій розтлумачив євангельське повчання про милосердного самарянина.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій про те, яка віра спасительна

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По завершенні Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав віруючих із недільним днем та пам’яттю святого апостола й євангеліста Матфея і благословив усіх.

Читайте також: ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель очолив всенічне бдіння у кафедральному соборі















Просмотров: 2871