Як повідомляє Інформаційний віддл УПЦ з посиланням на офіційний сайт Волинської єпархії, громада храму Святого пророка Іллі м. Камінь-Каширський Волинської обл., що був знищений внаслідок пожежі у квітні 2015 року, звернулася до Міністра культури України Кириленка В.А. із проханням сприяти відродженню стародавньої церкви – історичної пам’ятки Національного значення.

Віце-прем’єр-міністру – Міністру культури України
Кириленку В’ячеславу Анатолійовичу
Православної громади храму Святого пророка Іллі
м. Камінь-Каширський Волинської обл.

ПРОХАННЯ

Шановний В’ячеславе Анатолійовичу!

До Вас звертається багатотисячна Камінь-Каширська громада храму Святого пророка Іллі Української Православної Церкви.

З невимовним внутрішнім болем, ми, православні жителі поліського міста Камінь-Каширський, переживаємо страшну трагедію – втрату нашої древньої намоленої святині – храму Святого пророка Іллі.

7 квітня 2015 р. ввечері страшна пожежа знищила будівлю Дому Божого, але вогонь не зміг спопелити віру і любов до Всевишнього в душах і серцях вірних парафіян.

Дуже прикро, що ця біда сталась якраз після того, як ми на заклик свого духовенства зібрали декілька вантажних автомобілів Пасхальної продукції для духовно близьких нам Захисників, які на сході рідної Батьківщини бережуть цілісність України. Ці Великодні передачі були освячені в переддень пожежі біля нашого храму настоятелем протопресвітером Стефаном Михалюком, і з його благословення відправлені місцевими волонтерами в зону АТО.

На даний час всі богослужіння відбуваються у тимчасовому приміщенні, що знаходиться в актовій залі місцевого ВПУ, і ми всі з великим нетерпінням очікуємо на початок відновлення нашої святині.

Громада має бажання будувати новий храм на тому ж святому для нас місці, де знаходився попередній, але вірянам пояснюють, що древній Свято-Іллінський храм був внесений у перелік історичних пам’яток Національного значення, і тому на церковному подвір’ї, згідно чинного законодавства, не можна розпочинати жодних будівельних робіт.

Нам, простим поліським людям, не просто зрозуміти суть цих приписів закону, але як законослухняні громадяни України, ми бажаємо вирішити цю ситуацію без жодних правопорушень зі свого боку.

7.05.15. Пожежа знищила Свято-Іллінський храм Камінь-Каширського
7.05.15. Пожежа знищила Свято-Іллінський храм Камінь-Каширського

Тому звертаємося до Вас, шановний В’ячеславе Анатолійовичу, з проханням посприяти у найшвидшому вирішенні цього питання – зняття з переліку історичних пам’яток Національного значення будівлі знищеного вогнем пожежі Свято-Іллінського храму Камінь-Каширського.

На превеликий жаль, цього звернення до Вашої Високодостойності вже не зможуть тут на землі підтримати ті дорогі нам брати-парафіяни, які отримавши молитовне благословення у своєму храмі, пішли боронити нашу Вітчизну, поклавши свої молоді життя за мирне майбутнє Неньки України.

Твердо переконані , що у скорому часі під склепіннями відновленого храму ми будемо молитися до Господа, просячи Його Милості для безсмертних душ наших Героїв-Земляків. Це буде найбільшою втіхою для згорьованих батьків і рідних, які пожертвували Батьківщині найдорожче – своїх Синів і Братів!

Щиро надіємось на Ваше розуміння та всебічне сприяння і віримо, що у відбудованому Домі Божому не одне століття буде линути молитва до Престолу Всевишнього за Вас та Ваших рідних і близьких!

Громада храму Святого пророка Іллі
м. Камінь-Каширський

Просмотров: 345