29 листопада на території Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря відбулася зустріч митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела з єпископом Ерзрумським Каісом, вікарієм Патріарха Антіохійського і всього Сходу. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Вітаючи ієрарха Антіохійської Православної Церкви, Преосвященний владика Агафангел сказав, що візит єпископа Каіса до Одеси «свідчить про дружбу і співпрацю двох братських Церков».

Єпископ Каіс відвідав Свято-Успенський чоловічий монастир Одеси
Єпископ Каіс відвідав Свято-Успенський чоловічий монастир Одеси

Його Високопреосвященство нагадав, що вже кілька років у Одеській єпархії діє близькосхідний християнський центр, в який входять представники країн Ближнього Сходу, що мешкають в Одесі та сповідують Православ’я. Усі вони мають можливість брати участь у богослужіннях у Свято-Троїцькому соборі, де їх духовно опікує протоієрей Андрій Пронін, котрий знає мови і традиції народів Ближнього Сходу.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав храми Одеси

«Ми разом молимося за мир в Сирії, Палестині, Лівані – країнах, що входять до канонічної території Антіохійського патріархату», – зазначив митрополит Агафангел та висловив надію, що довгоочікуваний мир воцариться на близькосхідній землі.

В свою чергу, єпископ Каіс сердечно подякував Преосвященному владиці за турботу про арабську діаспору Одеси та підкреслив, що в Одеській єпархії створені всі умови для повноцінної пастирської опіки уродженців Близького Сходу.

«Ми дякуємо Вам за молитву про мир на Близькому Сході. Ми також молимося за мир в Україні, де ще не завершився збройний конфлікт на Сході країни», – сказав вікарій Патріарха Антіохійського.

Дивіться також: Митрополит Филипопольський Нифон – віруючим УПЦ: “Ви великі люди” 

В рамках співпраці двох Церков, Його Преосвященство запросив українську православну молодь до міжнародного центру в Іорданії, де молоді люди з різних країн світу мають можливість спілкуватися та вести богословські бесіди.

На завершення зустрічі, митрополит Агафангел та єпископ Каіс обмінялися пам’ятними подарунками, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Нагадаємо, що минулого тижня, настоятель Свято-Успенського кафедрального собору Одеси протоієрей Іоанн Желіховський взяв участь в урочистому прийомі з нагоди Дня національної єдності Румунії.

Фото прес-служби Одеської єпархії

Просмотров: 711