В храмах Греції лунає молитва за Україну

28 листопада під час богослужіння в храмі преподобного Никанора в місті Касторія (Греція) голова Касторійської Митрополії Еладської Православної Церкви митрополит Серафим разом із духовенством з України молився про мир на українській землі.

Групу українських священиків очолив єпископ Обухівський Іона. Він попросив у православних братів-греків молитв за Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія з паствою, що страждає нині від військових дій та церковного розколу.

В ці дні молитва за Україну також лунала і на Святій Горі Афон. Раніше, 21 листопада, єпископ Іона очолив богослужіння в монастирі Дохіар з нагоди престольного свята — Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних.

Афонські ченці разом зі священиками та чисельними мирянами із України молилися про мир для рідної країни під час богослужіння, яке безперервно тривало майже добу.

Слід зазначити, що кожен візит українських архієреїв на Афон супроводжується їх молитвою за українську паству.

Читайте також: АФОН. 100-літній ігумен Свято-Пантелеімонівського Руського на Афоні монастиря схиархімандрит Ієремія удостоєний нагороди Української Православної Церкви

Просмотров: 879