Чергова спроба розв’язати релігійне протистояння в Україні зазнала невдачі

29 листопада зазнала невдачі чергова спроба релігійно-політичного екстремізму в Україні – заборонити Українську Православну Церкву, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Трьома місяцями раніше на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України була активована електронна петиція з одіозною назвою «Заборона МП УПЦ». Особа, що ініціювала дане звернення – Шевель Д.В. – закликала «заборонити МП УПЦ з вилученням всіх активів на території України, з подальшою передачею цих активів КП УПЦ».

Читайте також: Митрополит Антоній: Тиск на УПЦ – це шлях в нікуди

Подане формулювання дає чітко зрозуміти, що ініціатива була черговим намаганням спровокувати в українському суспільстві ворожнечу на релігійному ґрунті. Автор петиції дозволив собі викривляти офіційну назву Церкви та переступити через факти належності більшості українців до Української Православної Церкви та її канонічного статусу. Натомість Шевель Д.В. запропонував у дусі політичної репресії радянського минулого вилучити «активи» й самовільно ними розпорядитися.

Обурення православних віруючих викликає й той факт, що дана петиція була зареєстрована офіційним представництвом очільника держави, чим фактично оцінила церковне життя мільйонів вірян УПЦ у 25 тисяч голосів.

Читайте також: Близько 100 тисяч віруючих вклонилися Плащаниці Божої Матері під час Хресної ходи миру містами України (+ВІДЕО)

За повідомленням Інформаційного відділу УПЦ, зухвала спроба посіяти в державі черговий конфлікт за три місяці так і не була підтримана необхідною кількістю громадян для її розгляду Президентом України.

Просмотров: 2010