2 грудня, з благословення Предстоятеля Антіохійської Православної Церкви, єпископ Ерзрумський Каіс, вікарій Патріарха Антіохійського та всього Сходу відвідав Київ, де зустрівся з місцевою арабською християнською спільнотою, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Єпископ Каіс відвідав православних арабів Києва
Єпископ Каіс відвідав спільноту православних арабів Києва

Під час багатогодинної бесіди з представниками арабської діаспори Його Преосвященство підкреслив важливість збереження церковної єдності в країнах розселення. Також владика Каіс звернув увагу на роль Української Православної Церкви у підтримці арабів діаспори та багатовіковий зв’язок, що єднає українське Православ’я та Антіохійський патріархат. Зокрема єпископ згадав про православних арабів – випускників Київської духовної академії.

У своєму слові до спільноти Преосвященний владика висловив подяку Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за підтримку та пастирську опіку православних арабів, що мешкають в Україні, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Читайте також: КИЇВ. Ієрархи Помісних Православних Церков засвідчили молитовну підтримку Українській Православній Церкві (+ВІДЕО)

Того ж дня, вікарій Патріарха Антіохійського і всього Сходу відвідав Київську духовну академію і семінарію. У сітнах Київських духовних шкіл гостя зустріли голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, єпископ Ірпінський Климент, перший проректор протоієрей Сергій Ющик і проректор з науково-богословської роботи В.В. Бурега.

Як повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт КДАіС, під час зустрічі було обговорено співпрацю між КДАіС та міжнародним молодіжним центром в Йорданії, а також питання освіти і наукової діяльності. Особливим пунктом бесіди став розгляд перспективи спільного вивчення спадщини арабів, випускників Київської духовної академії ХІХ – поч. ХХ стт.

Цього року Київська духовна академія урочисто відзначила своє 400-ліття. 

На завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Нагадаємо, минулого тижня на території Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел з єпископом Ерзрумським Каісом обговорили досвід співпраці Антіохійської та Української Православних Церков.

Фото Інформаційного відділу УПЦ та офіційного сайту КДАіС

Просмотров: 1043