4 грудня, у свято Введення у храм Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Введенському жіночому монастирі Чернівців, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

DSC_9883Жіночий Свято-Введенський монастир у Чернівцях був відкритий у 1904 році на місці двох лікарень: крайової та дитячої. Насельниці обителі підтримували санітарну службу у випадках надзвичайних ситуацій (епідемій, повеней тощо), а також доглядали за хворими.

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Хотинський Євсевій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чернівецької пастви зі словом проповіді.

1389878521-feofan-kritskiy-tserk.-svt.-nikolaya.-monastir-stavronikita.-afon-1111Введення у храм Пресвятої Богородиці є одним з дванадцяти головних свят церковного календаря. Згідно з Переданням, Пречиста Діва в трирічному віці була віддана батьками – праведними Іоакимом і Анною – до Єрусалимського храму. Пресвята Марія, не дивлячись на дитячій вік, самостійно піднялася сходами до храму, де первосвященик Захарія ввів її до Святого Святих.

По завершенню Літургії відбувся хресний хід, після якого Блаженніший владика окропив чисельних віруючих святою водою та благословив усіх.

Нагадаємо, вчора Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Духівському кафедральному соборі міста Чернівці.

Просмотров: 3136