3 грудня, напередодні свята Введеня у храм Пресвятої Богородиці, до Києва прибула святиня афонського монастиря Симонпетра – частка лівої руки святої рівноапостольної Марії Магдалини. Мощі були покладені у храмі Всіх святих, що на території Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Святогірську святиню зустрів вікарій Київської Митрополії, єпископ Бородянський Варсонофій із кліриками собору та чисельними парафіянами.

Читайте також: АФОН. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію у раніше освяченому ним Святогірському храмі

Духовенство звершило перед мощами подячний молебень, після чого Його Преосвященство звернувся до віруючих з архіпастирським словом. Єпископ Варсонофій привітав усіх зі святом Введення та подякував ктиторам, зусиллями яких святиня прибула на українську землю.

Свята Марія народилася у місті Магдали, що на березі Генисаретського озера. Згідно з Євангелієм, вона вела розпутне життя, але Господь Іісус Христос вигнав з неї сім бісів, після чого Марія стала вірною послідовницею Спасителя. Після Вознесіння Господнього, вона як і апостоли, пішла благовіствувати Євангеліє. За переданням, Марія з Магдали проповідувала Христа у Римі перед імператором Тиберієм. У літньому віці свята переселилася до Ефесу, де і почила.

Нагадаємо, частка лівої руки святої рівноапостольної Марії Магдалини перебуватиме з 3.12 по 5.12. у храмі Всіх святих Свято-Воскресенського кафедрального собору, а з 6.12. по 13.12. – у його нижньому Свято-Андріє-Володимирівському храмі.

Читайте також: В храмах Греції лунає молитва за Україну

Вклонитися святині можна щодня з 9:00 до 19:00.

Більш детальна інформація на сайті Свято-Воскресенського кафедрального собору: www.sobor.in.ua

Просмотров: 1525