Влада і мешканці різних регіонів країни дякують духовенству УПЦ за благодійність

Духовенство та віруючих Української Православної Церкви нагороджують відзнаками та подячними грамотами за пастирську опіку, волонтерство і благодійність.

Протоієрей Анатолій Кузнєцов / фото прес-служби Вінницької єпархії
Протоієрей Анатолій Кузнєцов / фото прес-служби Вінницької єпархії

3 грудня у приміщенні Вінницької районної державної адміністрації відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня волонтера, який відзначається 5 грудня.

Під час заходів відбулося нагородження волонтерів Вінниччини відзнаками місцевої влади.

Серед присутніх, яких відзначили, був клірик Вінницької єпархії протоієрей Анатолій Кузнєцов. Його було нагороджено подякою Вінницької районної державної адміністрації та районної ради «за активну громадську позицію та особистий внесок у наданні волонтерської допомоги учасникам антитерористичної операції на сході України».

Читайте також: Вінницькі волонтери отримали відзнаки за допомогу постраждалим на Сході країни

Священик вважає, що ця подяка адресована не лише йому, а й усім парафіянам храмів Вінничини, котрі активно долучаються до волонтерської справи, а також волонтерам, з якими він разом здійснив вже не одну поїздку і зону збройного конфлікту.

Наступну поїздку у східні регіони країни отець Анатолій планує здійснити вже 13 грудня, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Читайте також: За активну соціальну діяльність Одеський міський голова нагородив кліриків і волонтерів УПЦ (+ВІДЕО)

Перед початком урочистого заходу протоієрей Анатолій Кузнєцов прочитав молитву за Україну та благословив усіх присутніх волонтерів на подальші труди.

У Миколаєві міський територіальний центр соціального обслуговування в особі заступника директора закладу В.В.Іваненко подякував Миколаївській єпархії за благодійну допомогу. У листі митрополиту Миколаївському і Очаківському Питириму зазначається: «Міський територіальній центр щиро дякує Вам за надану благодійну допомогу, завдяки якій ми маємо можливість допомогти багатьом гостропотребуючим інвалідам, пенсіонерам, ветеранам Великої Вітчизняної війни та біженцям із зони АТО».

Мирне населення Авдіївки отримало допомогу з Ізюмської єпархії
Мирне населення Авдіївки отримало допомогу з Ізюмської єпархії

Як повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Ізюмської єпархії3 грудня, з благословення архієпископа Ізюмського і Куп’янського Єлисея, була організована гуманітарна допомога для мирного населення м. Авдіївка Донецької області.

Читайте також: Єпархії УПЦ організували гуманітарну та медичну допомогу постраждалим на Сході

Допомога, що складалася з продуктів харчування та побутової хімії, була зібрана зусиллями благодійного фонду «Фавор», віруючих Ізюмської єпархії, а також підприємцями та небайдужими мешканцями Ізюма.

Того ж дня гуманітарний вантаж був доставлений до храму на честь св. Марії Магдалини Авдіївки, де була організована його зустріч та розподілення.

Як зазначалось, 3 грудня до Києва прибула святиня афонського монастиря Симонпетра – частка лівої руки святої рівноапостольної Марії Магдалини. Мощі перебуватимуть на території Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ до 13 грудня.

Просмотров: 300