Блаженніший Митрополит Онуфрій: Щасливий тільки той, хто живе з Богом

6 грудня під час Божественної літургії в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді розповів про правильне ставлення до багатства, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженство розтлумачив притчу про багача, який зібравши багатий урожай, вирішив, що забезпечив собі безбідне життя на багато років (Лк. 12: 16-21). Митрополит Онуфрій процитував слова Господа до цієї людини «Божевільний, в цю ніч візьму у тебе душу твою. Кому ж дістанеться все те, що ти приготував?» і нагадав «в земному житті немає такої людини, яка б відчувала себе, як у Раю».

Часто, не важливо – бідна чи багата – людина не розуміє, що їй насправді робити зі своїм життям. «Щасливий тільки той, хто живе з Богом, хто в Бога багатіє, а не для себе збирає багатство», – зазначив Блаженніший владика.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Горда людина не здатна на подвиг

«Що значить «багатіє в Бога»? – запитує Його Блаженство. – Та людина, яка все, що має в земному житті, багато чи мало, вважає не своїм, а Божим, і себе вважає Господньою, бо і ми Йому належимо, така людина багатіє в Бога. Вона має для себе покровителем Бога, який не залишає її ні в бідності, ані в багатстві».

За словами Архіпастиря, щоб отримати прихильність від Господа, важливо пам’ятати, що ми є тільки розпорядниками в дому Божому. «Розпорядник може спожити дарованих благ рівно стільки, скільки потрібно для життя, а все решту роздати тим, хто потребує допомоги». Тільки таке ставлення до багатства, яке Господь вручає людині, є правильним, звертає увагу Предстоятель.

Такою людиною – «багатою у Бога» Його Блаженство назвав святого благовірного князя Олександра Невського, чию пам’ять вшановує в цей день Свята Церква. «Князь був від Бога обдарований багатьма талантами – він був красивий, розумний, шляхетний, сильний, побожний, – зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Але головне багатство святого князя було в тому, що він завжди шукав і захищав правду Божу. Олександру Невському належить фраза: «Не в силі Бог, а в правді». Тільки поклавши всі надії на Бога, Який захищає Свою святу правду, він йшов проти ворогів і перемагав їх».

Читайте також: Предстоятель УПЦ: Блаженніший Митрополит Володимир – це великий Архіпастир (+ВІДЕО)

Просмотров: 780