Благословення і допомога Церкви військовослужбовцям України

Українська Православна Церква продовжує активно звершувати пастирське та благодійне служіння в умовах збройного конфлікту на сході країни. На адресу священнослужителів УПЦ продовжуть надходити подяки за опіку українських воїнів.

9 грудня на запрошення командування війсьвої частини А0563, благочинний Охтирського і Великописарівського церковних округів протоієрей Євгеній Сопига взяв участь в святкуваннях з нагоди відправлення військовослужбовців у складі миротворчої місії в Косово, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на офіційний портал Сумської єпархії.

IMG_1834З благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія, отець Євгеній звершив короткий молебень перед Охтирським чудотворним образом Божої Матері, що спеціально був доставлений до військової частини, та окропив військовослужбовців святою водою.

Благочинний побажав воїнам Покрову та заступництва Пресвятої Богородиці, з честю виконати свій військовий обов’язок, захищаючи мир у Східній Європі, та повернутися всім живими і неушкодженими додому.

Командировані солдати приложились до чудотворної ікони та у благословення отримали іконки Слобожанської святині.

Читайте також: Капелани благословили новобранців на несення військової служби

12311138Інший клірик Сумської єпархії, протоієрей Олександр Петренко отримав подяку від командира 15 окремого мотопіхотного батальйону, полковника Калюжного М.М. Військові відзначили особистий внесок православного священика у справу надання благодійної допомоги та пастирської опіки. Зазначимо, що протоієрей Олександр Петренко є керівником Сумського єпархіального центру реабілітації військовослужбовців та осіб, що постраждали внаслідок військових дій.

Читайте також: Влада і мешканці різних регіонів країни дякують духовенству УПЦ за благодійність

Того ж дня, 9 грудня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук і голова єпархіального інформаційного-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук зустрілись із в.о. начальника управління Національної поліції у Волинській області Петром Шпигою. На зустрічі також був присутній голова Єпархіального відділу по взаємодії зі збройними силами протоієрей Олександр Мазурак.

Під час бесіди були обговорені питання спільної допомоги сім’ям загиблих на сході України волинських правоохоронців.

6JaMDIwLG6o-1024x685За повідомленням Інформаційного відділу УПЦ та прес-служби Житомирської єпархії, днем раніше, 8 грудня, у Житомирі відбулись урочистості з нагоди 101-ї річниці від заснування Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова. На запрошення начальника інституту генерал-майора Даника Ю.Г., святковий захід відвідали голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Вінницький і Барський Симеон та архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Читайте також: У Володимир-Волинському військові молилися за мир і українське воїнство

Просмотров: 596