Благодійна та соціальна робота єпархій Української Православної Церкви відзначається державними та громадськими організаціями.

_73O866316 грудня, перед святкуванням дня пам’яті святителя Миколая чудотворця, Одеська єпархія організувала традиційне свято для дітей з сімей вимушених переселенців зі східних регіонів країни та багатодітних родин Одеси. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Під час заходу, в якому взяли участь близько 100 дітей та їхні батьки, до присутніх звернувся зі словом митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.

Його Високопреосвященство привітав усіх зі святами, які настають, та відзначив: «Сьогодні зібралися тут юні громадяни України, котрі вимушено покинули свої рідні домівки та опинилися в Одесі, де їх прийняли з любов’ю». Преосвященний владика підкреслив, що «Церква зажди з своїм народом, розділяючи його скорботи та радощі», та побажав дітям і їхнім батькам у радості зустріти новорічні та різдвяні свята.

Зусиллями єпархіального відділу релігійної освіти та катехізації для присутніх був показаний ляльковий спектакль, присвячений святителю Миколаю, після чого дітям були роздані подарунки.

_73O9208(2)На завершення заходу був даний святковий салют.

Зазначимо, що 19 грудня у Духовно – просвітницькому центрі кафедрального собору Української Православної Церкви традиційно  відбудеться “Свято на честь Миколая Чудотворця”. Як зазначає Інформаційний відділ УПЦ, посилаючись на офіційний сайт Духовно – просвітницького центру кафедрального собору, захід організовується в першу чергу для дітей з особливими потребами та дітей з багатодітних родин, переселенців зі Сходу, онкохворих дітей і дітей-сиріт.

00Як повідомляє Інформаціний відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Миколаївської єпархії, цього місяця відбувся фестиваль волонтерів Миколаївської області «Добрі Серця». За надання гуманітарної допомоги у благодійні організації, рішенням оргкомітету фестивалю кафедральний собор м. Миколаєва на честь Різдва Пресвятої Богородиці отримав диплом від Департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської ОДА.

Цими днями митрополит Волинський і Луцький Нифонт отримав Подяку від голови Волинської обласної громадської організації «Інваволинь» Валерія Бакаєвича допомогу неповносправним, яка здійснюється у Волинській єпархії. Варто зауважити, що з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, діти-інваліди щоліта відпочивають у таборі «Стежина добра» у Старосільському Свято-Троїцькому монастирі; у храмах єпархії служаться Божественні літургії із сурдоперекладом, розповсюджуються видання шрифтом Брайля для незрячих – молитвослов, Закон Божий і буквар.

Просмотров: 326