У критичному стані госпіталізовано одну з парафіянок с. Птича, ще для однієї викликали швидку (ОНОВЛЕНО)

На Рівненщині, віряни Української Православної Церкви вже четверту добу продовжують відчайдушно захищати свій храм від зазіхань розкольників. За підтримки поліції, останні тримають їх в облозі без світла, опалення, води та їжі – повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

За останніми даними, згідно з повідомленням Рівненської єпархії, одна з парафіянок Успенського храму, Ірина Городчук 1980 року народження, 21 грудня ввечері була госпіталізована до Дубенськоі районної лікарні у важкому стані. Під час того, як лікарі виносили Ірину з храму, «віряни» «Київського патріархату» аплодували та вигукували лайливі слова.

Читайте також: ВІДЕОФАКТ: Побиття вірян УПЦ розкольниками та радикалами у селі Птича

Невдовзі ще одній прихожанці УПЦ стало погано. У неї виникли проблеми з тиском. Була викликана швидка, до храму зайшов лікар, який надав необхідну допомогу.

Наразі в храмі Успіння Пресвятої Богородиці села Птича залишаються в облозі 5 мешканок с. Птича та 2 священики. Усі вони просять молитов за важкохвору рабу Божу Ірину.

Нагадаємо, 18 грудня з самого ранку розкольники за підтримки «Правого сектору» перешкоджали вірянам УПЦ увійти до власного храму, ігноруючи наявність у парафіян усіх документів на володіння культовою спорудою та рішення кількох судів. Коли ж останні потрапили до церкви, радикали з прихильниками «УПЦ КП» за допомоги поліції заблокували вхід, вимагаючи віддати їм храм. Раніше повідомлялося, що митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій звернувся до Президента України з проханням захистити вірних УПЦ в Птичій.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав молитися за потерпілих парафіян громади УПЦ в селі Птича

Просмотров: 2479