Віряни УПЦ відзначили день святителя Миколая справами милосердя

В єпархіях Української Православної Церкви відбулися благодійні заходи до дня святителя Миколая, архієпископа Мір Лікійських, чудотворця, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Протоієрей Владислав Діханов із вихованцями школи-інтернату №18
Протоієрей Владислав Діханов із вихованцями школи-інтернату №18

18 грудня, напередодні дня пам’яті святителя Миколая чудотворця, голова Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань, протоієрей Владислав Діханов взяв участь у благодійному заході для вихованців київської школи-інтернату №18.

Священик привітав дітей зі святом та роздав подарунки, які були придбані спільними зусиллями благодійного фонду «Фавор» та Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань.

У самий день святителя Миколая співробітники Відділу підготували святковий захід для дітей вимушених переселенців з Донбасу, що пройшов на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій розповідає про святителя Миколая Чудотворця

w01wcwyelowЗначну соціально-просвітницьку роботу у Кременчуці провели учасники Православного братства святителя Миколая чудотворця. 18 та 19 грудня вони відвідали Кременчуцький реабілітаційний центр для дітей-інвалідів, допоміжну школу-інтернат, школу-інтернат імені А.С. Макаренка, Обласний дитячий психоневрологічний санаторій «Славутич», Обласний дитячий психологічний центр Автозаводського р-ну, виправну колонію для підлітків, Обласний будинок дитини. За повідомленням офіційного сайту Кременчуцької єпархії, всього братчики привітали близько 630 осіб, яким були вручені подарунки, зібрані на кошти парафіян храмів Кременчуга.

Одеська єпархія привітала дітей-інвалідів
Одеська єпархія привітала дітей-інвалідів

19 грудня, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, для дітей-інвалідів з числа вимушених переселенців зі сходу України був організований урочистий захід, присвячений святу святителя Миколая чудотворця. Зусиллями відділів релігійної освіти і катехізації Одеської єпархії дітям була показана лялькова вистава, а також роздані подарунки.

Днем раніше співробітники Координаційного центру Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги передали 160-м родинам вимушених переселенців продукти харчування.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій молиться про Україну біля мощей святителя Миколая

У Чаплинці освятили дитяче відділення районної лікарні
У Чаплинці освятили дитяче відділення районної лікарні

19 грудня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, група волонтерів молодіжного руху Херсонської єпархії відвідала Цюрупинський дитячий будинок-інтернат для хворих на ДЦП. Дітям були передані подарунки, зібрані парафіянами херсонських храмів в рамках благодійної акції «Подаруй подарунок сироті». Того ж дня, клірики Чаплинського округу звершили освячення дитячого відділення Чалинської районної лікарні та роздали молодим пацієнтам подарунки. Напередодні, голова Відділу з питань сім’ї Херсонської єпархії, протоієрей Іоанн Гордієнко відвідав соціальний будинок матері і дитини Херсонської міської ради, де привітав усіх зі святом та вручив дітям подарунки.

У Рахові парафія зі священиком привітала пацієнтів районної лікарні
У Рахові парафія зі священиком привітала пацієнтів районної лікарні

У Хустській єпархії настоятель Свято-Пантелеймонівського храму м. Рахів, протоієрей Михаїл Шутко разом із парафіянами відвідав дитяче відділення Рахівської районної лікарні. Священник із вірянами привітали із святом малечу, їх батьків та медпрацівників церковними піснями та подарували дітям солодощі.

Духовенство і віруючі Вінницької єпархії також привітали зі святом святителя Миколая пацієнтів дитячих лікарень, дітей-сиріт та дітей з проблемних сімей. Як повідомляє прес-служба Вінницької єпархії, парафіяни храмів Жмеринського району на чолі з архімандритом Аркадієм (Сенчуківським) та ієреєм Ярославом Ткачуком відвідали 9 сімей дітей-інвалідів. Священики привітали їх зі святом, подарували солодкі подарунки та надали грошову допомогу батькам. Учні недільної школи храму святителя Миколая с. Йосипівки Козятинського району разом із протоієреєм Михаїлом Валуєвим привітали зі святом мешканців Козятинського будинку матері і дитини, яким передали солодощі та теплі речі. Настоятель Вінницького лікарняного храму на честь ікони Божої Матері «Цілителька» при обласній дитячій лікарні протоієрей Андрій Зубатенко передав святкові подарунки від митрополита Симеона пацієнтам дитячого онкогематологічного відділення.

У день святителя Миколая віруючі Вінничини вітали пацієнтів дитячих лікарень, дітей-сиріт та дітей з проблемних сімей
Віруючі Вінничини вітали зі святом пацієнтів дитячих лікарень, дітей-сиріт та дітей з проблемних сімей

Читайте також: У день святителя Миколая Предстоятель звершив Літургію у Покровському жіночому монастирі Києва (+ВІДЕО)

У день пам’яті святителя Миколая архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим відвідав Луганський прикордонний загін, що базується у Старобільську. Його Високопреосвященство звершив молебень, привітав службовців зі святом та роздав солодкі подарунки дітям.

Архієпископ Никодим відвідав луганських прикордонників
Архієпископ Никодим відвідав луганських прикордонників

В Івано-Франківській єпархії при кафедральному соборі Різдва Христового пройшов Зимовий Свято-Миколаївський благодійний марафон. Під час заходу були зібрані кошти на потреби дітей-сиріт.

19 грудня у м. Ізюмі клірик Свято-Вознесенського кафедрального собору протоієрей Сергій Притоцький відвідав дитячий будинок. Священик привітав директора і вихованців закладу зі святом та роздав солодкі подарунки.

У той же день представник Львівської єпархії УПЦ Оксана Костенко відвідала Львівський слідчий ізолятор, де утримуються кілька неповнолітніх злочинців. З благословення єпископа Львівського і Галицького їм були передані подарунки та привітання зі святом святителя і чудотворця Миколая.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про те, якою має бути справжня любов батьків до дітей

Клірик Олександрійської єпархії разом із недільною школою відвідав дом-інтернат
Клірик Олександрійської єпархії разом із недільною школою відвідав дом-інтернат

19 грудня на Кіровоградщині, в рамках проведення благодійної акції «З долоньки в долоньку», клірик Олександрійської єпархії протоієрей Михаїл Бобурка відвідав «Пантаївський дом-інтернат». Священик привітав дітей зі святом, передав вітання від єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа та вручив кожному подарунок.

У день святителя Миколая посильну допомогу нужденним надали насельники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Ієромонах Гліб (Казьмірук) разом із волонтерами відвідав притулок для переселенців у м. Бровари, де наразі проживає 40 осіб. Вітаючи усіх зі святом, священик передав їм продукти харчування та предмети першої необхідності. Також братія обителі відвідала малозабезпечені родини, яким були передані продукти, медикаменти, іграшки та духовна література.

Ієромонах Гліб відвідав притулок для переселенців у Броварах
Ієромонах Гліб відвідав притулок для переселенців у Броварах

20 грудня зусиллями столичної парафії на честь Всіх святих воїнів була організована святкова програма до дня святителя Миколая для 20-х сімей загиблих українських військових, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ. Перед її початком у «Афганському» храмі Воскресіння Христового відбулася панахида за спочилими та нагородження голови громадської спілки «Крила восьмої сотні» Ірини Міхнюк орденом Української Православної Церкви святої Анастасії Київської.

Нагадаємо, 18 грудня Міжнародна гуманітарна місія «Милосердя без кордонів» передала Сєвєродонецько-Старобільській єпархії тисячу п’ятсот подарункових наборів.

Просмотров: 502