Священики Вінницької та Житомирської єпархій передали допомогу військовим на Схід і в госпіталі, відвідали прикордонників

З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, начальнику 59-го мобільного госпіталю та директору Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України були вручені відзнаки Вінницької єпархії – повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Клірики Вінницької єпархії здійснили чергову поїздку до зони збройного конфлікту на Сході
Клірики Вінницької єпархії здійснили чергову поїздку до зони збройного конфлікту на Сході

17 грудня, з благословення архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, Житомирська єпархія надала чергову матеріальну допомогу на загальну суму понад 9 тисяч гривень Житомирському військовому госпіталю, де проходять курс медичної реабілітації військові з зони збройного конфлікту на Сході.

Читайте також: Віряни УПЦ відзначили день святителя Миколая справами милосердя

За повідомленням Інформаційного відділу УПЦ та прес-служби Вінницької єпархії, днями клірики Вінницької єпархії УПЦ протоієреї Анатолій Кузнєцов і Олексій Волков повернулися з чергової поїздки на Схід, куди доставили гуманітарну допомогу, зібрану благодійниками та парафіянами Вінниччини.

Вінницькі священики відвідали воїнів-земляків на Сході
Вінницькі священики відвідали воїнів-земляків на Сході

Священики побували у Федорівці, Світличному, Артемівську, де розташований Перший добровольчий мобільний шпиталь, а також відвідали 59-й мобільний госпіталь у Сватово. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, протоієрей Олексій Волков вручив відзнаку Вінницької єпархії УПЦ начальнику 59-го мобільного госпіталю полковнику Юрію Подоляну. Вручаючи нагороду, священик зазначив, що дана відзнака є подякою від духовенства та вірян Вінницької єпархії начальнику, медичним працівникам та персоналу госпіталю за самовіддану працю по врятуванню життів українських воїнів у зоні АТО.

Читайте також: Командування військового госпіталю столиці нагородило священика УПЦ відзнакою

Від парафіян і благодійниві Вінницької єпархії була передана допомога військовим
Від парафіян і благодійників Вінницької єпархії була передана допомога військовим

21 грудня у Києві протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов від імені митрополита Вінницького і Барського Симеона вручили почесну відзнаку директору Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України генерал-майору медичної служби Андрію Вербі за виявлені під час надання медичної допомоги пораненим у зоні проведення АТО християнські чесноти: милосердя, жертовність і любов до ближнього.

Минулого тижня митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт взяв участь в урочистому відкритті новоствореного відділу прикордонної служби у селі Студена Піщанського району. На урочистому заході були присутні губернатор Вінницької області Валерій Коровій, начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Косік, керівники Піщанського району, духовенство та жителі місцевої територіальної громади.

Митрополит Агапіт освятив прикордонну заставу
Митрополит Агапіт освятив прикордонну заставу

Під час відкриття прикордонного відділу митрополит Агапіт звернувся до присутніх з вітальною промовою та звершив освячення адміністративних будівель новоствореної застави.

Читайте також: Благословення і допомога Церкви військовослужбовцям України

Нагадаємо, у день святителя Миколая архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим роздав подарунки дітям луганських прикордонників.

Просмотров: 775