Сербський Патріарх засудив дії розкольників із «Київського патріархату»

Патріарх Сербський Іриней направив лист Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, в якому висловив свою підтримку віруючим канонічної Української Православної Церкви і засудив розкольників з так званого «Київського патріархату», повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

У своєму посланні Патріарх відзначив те, що Сербська Православна Церква у відповідь на заклик Його Блаженства молитися за духовенство та парафіян Успенського храму в селі Птича Рівненської області, «підносить свої молитви за тих, хто став жертвою погромів і кричущого насильства в цьому селі; за священнослужителів, побитих за ім’я Христове; і за наших нещасних побратимів, яких ось уже кілька днів морять спрагою і голодом у власному храмі, не дозволяючи надати їм навіть необхідну медичну допомогу».

«Нехай подасть їм Господь силу сповідувати Христа і з мужністю пройти всі випробування за Нього!», – йдеться у зверненні до Митрополита Онуфрія.

Читайте також: У критичному стані госпіталізовано одну з парафіянок с. Птича, ще для однієї викликали швидку

Предстоятель Сербської Православної Церкви зазначив, що своїми діями розкольники з так званого «Київського патріархату» лишень підтверджують те, що до Православ’я вони відносяться тільки по імені. «По плодах їх пізнаєте їх, – йдеться у Святому Письмі (Мф. 7, 16). Зло може рядитися в шати віри, світла і правди, але його плоди: брехня, розділення і ненависть до ближнього – незмінно викривають його. Розкольники з так званого «Київського патріархату» давно відлучені Православними Церквами і відносяться до Православ’я тільки по імені. А їх презирство до норм християнської моралі, готовність ненавидіти, брехати і проливати кров є живим тому свідченням».

«Не менше занепокоєння викликає і нещодавня спроба відняти у канонічної Церкви Києво-Печерську Лавру. Для всього православного світу Києво-Печерська і Почаївська Лаври – це найбільші святині, і ми з обуренням дізналися про наміри передати їх розкольникам, що не визнані жодною з Святих Православних Церков», – зазначив глава Сербської Православної Церкви у своєму листі.

Читайте також: Голоси за петицію про передачу Києво-Печерської Лаври в «Київський патріархат» виявилися комп’ютерною підтасовкою (+ФОТО)

Петиція проти перепідпорядкування Києво-Печерської Лаври до “Київського патріархату” отримала масову підтримку

«Молимося, нехай укріпить Господь Святу Українську Православну Церкву в подвигу сповідання Христа, і нехай подасть сили протистояти насильству і ненависті любов’ю і довготерпінням заради Христа!», – завершив такими словами своє послання Патріарх Іриней.

Нагадаємо, сьогодні відбувся Хресний хід на підтримку вірян УПЦ села Птича. Понад 500 чоловік вирушили від Свято-Воскресенського кафедрального собору до Рівненської обласної державної адміністрації. В РОДА відбулися переговори можновладців та духовенства УПЦ. За їх наслідком досягти вирішення ситуації поки шо не вдалося.

Лист Патріарха Сербського

Просмотров: 2135