ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Розкольники зірвали недільну Божественну літургію

3 січня представники «Київського патріархату» зірвали Божественну літургію громади храму праведної Анни с. Кути Тернопільської області. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Минулого місяця розкольники зірвали святкове богослужіння в день святителя Миколая
Минулого місяця розкольники зірвали святкове богослужіння в день святителя Миколая

Група осіб самопроголошеної «УПЦ КП» заблокували вхід на територію церкви, вимагаючи передати їм храм у почергове користування. За повідомленням старости парафії Миколи Вознюка, розкольники відмовилися від компромісу у вирішенні питання щодо належності церкви та відкинули пропозицію її законних власників надати посильну допомогу у будівництві нового храму.

Читайте також: ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Розкольники залякують віруючих силовим захопленням храму

Натомість церковні рейдери почали вимагати 2,5 млн. гривень, оцінивши нинішню церковну споруду у 5 мільйонів гривень. Показовим є той факт, що серед присутніх прихильників «Київського патріархату» майже не було нікого з місцевих жителів, що брали участь в будівництві храму в 90-х роках.

Місцеві парафіяни УПЦ обурені фактом, що розкольники безкарно чинять свавілля, вже втретє зриваючи Божественну літургію за останні три тижні. Занепокоєння викликає байдужість правоохоронних органів, які не завадили провокації попри попереднє звернення настоятеля храму протоієрея Ігора Кушнірука та неодноразові випадки подібних акцій. За повідомленням Інформаційного відділу УПЦ, представники поліції не внесли повідомлення про попередній аналогічний злочин, що відбувся на свято святителя Миколая, до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте також: РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. «Правий сектор» заблокував храм і тримає у заручниках парафіян УПЦ без води та світла (+ВІДЕО)

Розраховуючи на вирішення ситуації в правовому полі, цього разу громада УПЦ с. Кути подала в Шумське відділення поліції дві заяви про кримінальні правопорушення : зрив богослужіння та примушення до укладення договору про почергове користування храмом.

За використання матеріалів “Спілки православних журналістів

Просмотров: 1979