Напередодні Різдва Христового Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

Разом із Блаженнішим владикою та духовенством за богослужінням молилися чисельні віряни Української Православної Церкви.

6 грудня, у Навечір’я Різдва Христового, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Ікона Різдва Христового
Ікона Різдва Христового

Всенічне бдіння, що звершується у Різдвяний святвечір, відрізняється від інших богослужінь своєю структурою – воно складається з великого повечір’я з літією та освяченням хлібів, а також полієлейної утрені з першим часом. За сталою традицією, після богослужіння у Різдвяний святвечір звершується освячення колива.

Читайте також: Привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Різдвом Христовим (ВІДЕО)

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство монастиря.

По завершенні богослужіння Митрополичий хор проспівав різдвяні колядки.

Завтра о 9:00 у цьому ж храмі відбудеться урочиста Божественна літургія, що очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій. Нагадаємо, богослужіння транслюватиметься українськими телеканалами.

Просмотров: 1437