Його Блаженство відвідав Зимненський ставропігійний жіночий монастир, де очолив всенічне бдіння.

9 січня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув із Архіпастирським візитом до Володимир-Волинської єпархії. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

У Святогірському Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі Предстоятеля зустрічали архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, ігуменя Стефана із сестрами обителі та чисельні віряни села Зимного та міста Володимир-Волинського.

Читайте також: Предстоятель звершив Літургію у Флорівському жіночому монастирі Києва

Сестри привітали Архіпастиря з Різдвом Христовим та виконали колядки. В свою чергу Блаженніший владика побажав їм Божої допомоги у несінні чернечого хреста, вручив святкові подарунки і благословив.

3
Успенський собор Зимненського ставропігійного жіночого монастиря

Того ж дня Його Блаженство очолив всенічне бдіння в Успенському соборі обителі. Предстоятелю співслужили архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, клірики монастиря та єпархії.

Нагадаємо, вчора після вечірнього богослужіння за сталою традицією духовенство та віряни Київської єпархії привітали Предстоятеля УПЦ з Різдвом Христовим.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх зі світлим Різдвом Христовим, закликав благословення Боже на волинську паству і благословив кожного.

Перший храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці, за переданням, збудував на місці сучасної обителі святий рівноапостольний князь Володимир Великий, заснувавши тут у 1001 році монастир.

Сьогодні ж ввечері Предстоятель відбув до Свято-Успенської Почаївської Лаври, де завтра очолить святкову Літургію. Початок богослужіння о 9:30.

Читайте також: 1 січня у Почаївській Лаврі тисячі віруючих вшанували пам’ять преподобного Амфілохія

Просмотров: 2237