Українська Православна Церква прославила Богонемовля Христа колядками та справами милосердя (+ФОТО, ВІДЕО)

У дні святкування Різдва Христового віруючі усіх єпархій Української Православної Церкви прославили Бога в спільній молитві, колядках і благодійності, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Єпископ Єфрем вітає колядників з Різдвом
Єпископ Єфрем вітає колядників з Різдвом

7 січня учні недільних шкіл міста Бердянська разом із вихователями і батьками привітали свого правлячого архієрея єпископа Бердянського і Приморського Єфрема з Різдвом. Велика кількість дітей спільно прославили перед архіпастирем Богонемовля Христа у віршах і святкових колядках. В свою чергу, Його Преосвященство привітав усіх зі святом і вручив дітям подарунки.

Того ж дня у Свято-Вознесенському кафедральному соборі Вознесенська, чисельні учні місцевої недільної школи привітали колядками правлячого архієрея єпископа Олексія зі святом Різдва Христового. Архіпастир подякував дітям за тепле вітання, навзаєм привітав кожного та роздав солодкі подарунки.

Митрополит Митрофан на Різдво відвідав соціальні установи Горлівки
Митрополит Митрофан на Різдво відвідав соціальні установи Горлівки

На свято Різдва Христового митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан відвідав соціальні заклади Горлівки: відділення геріатрії, дитячі відділення ТМО «Сім’я і здоров’я», хоспіс і соціальний центр для дітей. Разом з кліриками Богоявленського кафедрального собору та вихованцями недільної школи митрополит Митрофан привітав підопічних медичних і соціальних установ з Різдвом і вручив їм подарунки.

7 січня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Житомира після вечірнього богослужіння відбувся традиційний різдвяний вечір зі співом колядок. Разом із дитячими хоровими колективами Богонемовля Христа у піснеспівах прославив хор кліриків Житомирської єпархії на чолі з архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом. Наступного дня Його Високопреосвященство очолив благодійний різдвяний вечір у Новоград-Волинському.

foto5279
У Вінницькій єпархії розпочався фестиваль колядок “Різдвяні дзвіночки”

Того ж дня, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней звершив велику вечірню в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина. По завершенні богослужіння та святкового молебню Його Високопреосвященство прийняв вітання зі святом Різдва Христового від священнослужителів, вірян та вихованців Недільних шкіл міста Ніжина.

8 січня у Палаці культури Луцька Волинська єпархія провела дитяче свято – Різдвяну ялинку – для учнів недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі, дітей-сиріт та учасників громадських організацій міста. Під час заходу відбувся концерт різдвяних піснеспівів і дитяча вистава. З благословення митрополита Луцького і Волинського Нифонта, голова Єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук привітав усіх присутніх з Різдвом Христовим і роздав дітям солодкі подарунки.

Волинська єпархія організувала Різдвяний концерт в Луцьку
Волинська єпархія організувала Різдвяний концерт в Луцьку

З нагоди різдвяних свят 8 січня у Вінницькій єпархії розпочався щорічний загальноєпархіальний фестиваль колядок “Різдвяні дзвіночки”. За повідомленням прес-служби Вінницької єпархії, у день свого відкриття, що пройшло у м. Бар, фестиваль зібрав усі церковні хори храмів місцевого благочиння.

7 січня православна молодь Кіровограда привітала жителів міста зі святом Різдва Христового. На чолі з ієреєм Іоанном Верескуном колядники відвідали робочі колективи НВП «Radiy», воїнів АТО, пацієнтів Кіровоградського обласного госпіталя, вихованців Кіровоградського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням, хворих та персонал міської лікарні №3.

Кіровоградські колядники відвідали поранених воїнів АТО та вихованців міського інтернату
Кіровоградські колядники відвідали поранених воїнів АТО та вихованців міського інтернату

З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Єфрема, 8 січня православне братство святителя Миколая Чудотворця привітало дітей соціальних закладів Кременчука. Члени братства відвідали Обласний центр психологічної допомоги для дітей Автозаводського району й Обласний будинок дитини, де виконали різдвяні колядки. Разом із піснеспівами, братчики подарували дітям солодощі та подарунки.

У центрі Ізюма Харківської області 8 січня відбулося відкриття Архієрейської ялинки. Захід зібрав тисячі дітей і їхніх батьків, які разом відзначили різдвяні та новорічні свята. Відкриття Архієрейської ялинки очолив архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей. Святковий захід також відвідали міський голова Ізюма В.В. Марченко і заступник голови Ізюмської районної державної адміністрації В. Я. Лесик.

Архієрейська ялинка в Ізюмі зібрала тисячі дітей з батьками
Архієрейська ялинка в Ізюмі зібрала тисячі дітей з батьками

У Києві та Київській єпархії також відбулися святкові заходи з нагоди Різдва Христового. Зокрема, 8 січня у столиці пройшов різдвяний концерт для дітей недільних шкіл Східного київського вікаріатства, що відвідали більш ніж 700 учнів недільних шкіл. Того ж дня в Ірпіні було проведено фестиваль колядок «Різдвяна Зірка», в якому взяли участь 10 творчих колективів та індивідуальні виконавці майже з усіх парафій Ірпінського благочиння.

Читайте також: Віруючі Київської єпархії привітали Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Різдвом

При кафедральному соборі нагодували близько 300 безпритульних
При кафедральному соборі нагодували близько 300 безпритульних

7 січня в галереї «Соборна» (Просвітницький центр кафедрального собору УПЦ) відбувся Різдвяний обід для безхатьків і нужденних. За спільною святковою трапезою зібралися літні люди, бездомні та бідні родини з різних куточків Києва, щоб розділити радість свята та зустріти Новонародженого Спасителя. Загалом обідом милосердя пригостили понад триста нужденних.

Різдвяний концерт у Запорізькій єпархії
Різдвяний концерт у Запорізькій єпархії

У перший день післясвята Різдва Христового в Запорізькій єпархії відбувся святковий концерт церковних хорів Михайлівського благочиння. Також 8 січня до міської лікарні Запоріжжя завітали зі святковим концертом вихованці православного дитячого притулку «Надія». Діти проспівали колядки та привітали хворих з Різдвом Христовим, після чого настоятель лікарняного храму на честь священномученика Єрмолая ієрей Вячеслав Колондінкин роздав юним гостям солодкі подарунки.

8 січня, у свято Собору Пресвятої Богородиці, після Божественної літургії в Свято-Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі м. Ужгорода відбувся різдвяний концерт. За повідомленням сайту Мукачівської єпархії, разом з юними хористами колядки співали тисячі вірних на чолі з архієпископом Мукачівським і Ужгородським Феодором.

Різдвяний концерт в Сєверодонецьку
Різдвяний концерт в Сєверодонецьку

Того ж дня у Сєверодонецьку після вечірнього богослужіння віруючі та церквоні хорові колективи привітали правлячого архієрея архієпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима зі святом Різдва. Навзаєм вітаючи усіх з пришестям у світ Спасителя, Преосвященний владика роздав колядникам солодкі подарунки.

Віруючі та клірики Херсонської єпархії в перший день після Різдва Христового відвідали хірургічне відділення Херсонської обласної клінічної лікарні. Гості привітали медичний персонал і хворих зі святом Різдва Христового, виконали для них різдвяні колядки і подарували подарунки.

Митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн разом з колядниками Херсона
Митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн разом з колядниками Херсона

Того ж дня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, біля скульптурного образу Покрови Пресвятої Богородиці в Покровському сквері м. Херсона пройшло свято Різдвяної Зірки, в якому взяли участь дитячі колективи недільних і загальноосвітніх шкіл Херсона. Привітати дітей зі святом Різдва прибули Преосвященний владика Іоанн і заступник Херсонського міського голови Черевко С.М.

Також 8 січня благочинні, священики та віруючі Хустської єпархії УПЦ спільно привітали святковими колядками свого правлячого архієрея митрополита Хустського і Виноградівського Марка з Різдвом Христовим.

Митрополита Софронія вітають хорові колективи Черкащини
Митрополита Софронія вітають хорові колективи Черкащини

Днем раніше, 7 січня, за багаторічною традицією в трапезній залі Черкаського єпархіального управління відбулося вітання митрополита Черкаського і Канівського Софронія вірянами та духовенством Черкащини. За повідомленням прес-служби єпархії, Преосвященного владику впродовж дня вітали хорові колективи недільних шкіл, братія Черкаського чоловічого монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці та чисельні парафіяни різних храмів Черкащини.

Нагадаємо, 4 січня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, Соціальним відділом Одеської єпархії була надана допомога більш як 200 сім’ям вимушених переселенців зі Сходу.

Колядники з Острогу привітали парафіян с. Птича з Різдвом
Колядники з Острогу привітали парафіян с. Птича з Різдвом

Свято Різдва Христового молитвою та славословними піснеспівами відзначили віруючі с. Птича, що на Рівненщині. Цього дня до села завітали чисельні колядники, які розділили радість свята з місцевими парафіянами. «На сходах храму, у тісному колі птичан, духовенства та поліції ми, як змогли, поділилися світлою радістю Христового Народження, – розповідають хористи Свято-Воскресенського храму м. Острог. – Колядував хор, колядували священики, колядували прихожани, навіть рум’янощоке дівчатко, яке спершу засоромлено ховалося за мамою, потім, по-дитячому щиро і голосно підхопило про три празники, що прийдуть у гості».

Єпархіальне святкування Різдва у Сумах
Єпархіальне святкування Різдва у Сумах

Читайте також: Митрополит Варфоломій просить Президента України захистити вірних УПЦ в Птичій

У Сумах єпархіальне святкування Різдва Христового за традицією відбулося 9 січня. Незважаючи на непогоду, чисельне духовенство разом із архієпископом Сумським і Охтирським Євлогієм звершило Божественну літургію, після якої відбувся різдвяний концерт і обід для учасників святкування.

Просмотров: 1613