У Почаївській Лаврі відбулося унікальне богослужіння із співом різдвяних колядок (ОНОВЛЕНО, +ВІДЕО)

 У присутності Предстоятеля десятки церковних хорів виконали стародавні українські колядки.

Братський хор Почаївської Лаври
Братський хор Почаївської Лаври

10 січня ввечері Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив вечірню в Спасо-Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, духовенство монастиря та гості в священному сані.

Після богослужіння Предстоятель УПЦ звернувся до пастви зі словами вітання
Після богослужіння Предстоятель УПЦ звернувся до пастви зі словами вітання

За богослужінням молилися учасники десятків хорових колективів храмів і монастирів Західної України, що приїхали до Почаївської обителі аби прославити Різдво Христове стародавніми українськими колядками.

Читайте також: Українська Православна Церква прославила Богонемовля Христа колядками та справами милосердя (+ФОТО, ВІДЕО)

Наприкінці вечірньої, після читання Святого Євангелія, Блаженніший владика звернувся до тисяч парафіян і паломників Почаївської Лаври з вітальним словом.

По завершенні богослужіння відбувся традиційний концерт колядок.

Нагадаємо, сьогодні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в Успенському соборі монастиря. Раніше повідомлялося, що розпочався Архіпастирський візит Його Блаженства до західних єпархій УПЦ.

Просмотров: 4549