Тисячі дітей по всій Україні прославили Новонародженого Христа (+ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Житомирською єпархією було зібрано більше 70 тисяч грн. для дітей учасників АТО та переселенців зі Сходу, а на Луганщині тисяча школярів сіл лінії розмежування отримала подарунки від священиків Сєверодонецької єпархії.

Благодійний концерт у Житомирі
Благодійний концерт у Житомирі

10 січня, з благословення архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, в місті Житомирі відбувся п’ятий різдвяний благодійний вечір колядок. Традиційно захід було проведено у Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги.

Святковий вечір відвідали митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, а також численні глядачі, серед яких була велика кількість дітей. За повідомленням прес-служби Житомирської єпархії, театральна зала не вміщувала усіх бажаючих подивитися різдвяний концерт.

210116_big_45Для присутніх виконали колядки Житомирська академічна хорова капела «Орея» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Олександра Вацека, дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Вінниці, заслужена артистка України Ірина Шинкарук і переможець проекту “Голос країни” Артем Кондратюк.

Після виступу всіх учасників до слова був запрошений архієпископ Никодим. Владика висловив вдячність ведучим, організаторам, усім учасникам, хоровим колективам, а також небайдужим житомирянам, котрі за доброю традицією долучилися до благодійності. Як повідомив архієпископ Никодим, під час заходу були зібрані 70 тисяч гривень для дітей учасників АТО.

На Вінничині триває фествиваль "Різдвяні дзвіночки"
На Вінничині триває фестиваль “Різдвяні дзвіночки”

Того ж дня у Вінниці, в міському будинку офіцерів, відбувся фестиваль “Різдвяні дзвіночки”. За повідомленням прес-служби Вінницької єпархії, цього року захід зібрав найбільшу кількість глядачів за весь час свого проведення. Загалом у фестивалі в Вінниці взяли участь 27 хорових колективів.

Учасників та гостей різдвяного заходу привітав митрополит Вінницький і Барський Симеон, який подякував усім колективам та організаторам за святкове музичне дійство. Його Високопреосвященство нагородив архієрейськими відзнаками найкращі хорові колективи, в свою чергу діти отримали солодкі подарунки від владики.

"Різдвяна архієрейська ялинка" у Запоріжжі зібрала 4 тис. глядачів
“Різдвяна архієрейська ялинка” у Запоріжжі зібрала 4 тис. глядачів

9 січня у Запоріжжі, з благословення архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки, в будинку культури «Дніпроспецсталь» пройшли традиційні вистави «Різдвяної архієрейської ялинки» для вихованців недільних шкіл Запорізької єпархії, багатодітних та малозабезпечених родин, а також для дітей воїнів АТО і переселенців зі сходу України.

Звертаючись до усіх присутніх, яких було близько 4 тисяч осіб, Преосвященний владика відзначив: «У ці дні ми радіємо Різдву по плоті Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Він приходить у цей світ, щоб врятувати нас від гріхів, від самих себе. Він дав нам право бути з Богом або відвернутися від Нього. Господь прийшов у цей світ, щоб зробити нас щасливими. І сьогоднішній день показує, що щастя людини – у творенні добрих справ».

По закінченні свята всім дітям були вручені солодкі подарунки.

Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор
Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор

Зусиллями Мукачівської єпархії у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» міста Ужгорода відбувся Єпархіальний Різдвяний концерт. Тисячі віруючих і сотні дітей зібралися разом із правлячим архієреєм архієпископом Мукачівським і Ужгородським Феодором прославити новонародженого Христа.

Під час концерту виконали різдвяні піснеспіви і колядки численні хорові колективи і співаки, зокрема Архієрейський хор м. Мукачева під керівництвом Федора Небесного, квартет «Скіт», діти благодійного родинного будинку сімейного типу «Нова сім’я», солістка Заслуженого академічного закарпатського народного хору Яна Садварі.

Різдвяний концерт в Ужгороді
Різдвяний концерт в Ужгороді

Наприкінці урочистого заходу до присутніх звернувся архієпископ Феодор. Його Високопреосвященство привітав усіх з Різдвом Христовим та наступаючими святами святителя Василія Великого і Богоявлення, а також подякував організаторам і учасникам за чудовий концерт.

До різдвяних свят і Різдва тисячі дітей з ряду селищ Луганської області, що знаходяться на лінії розмежування, отримали солодкі подарунки.

Набори солодощів були передані до Сєверодонецької єпархії Міжнародною гуманітарною місією «Милосердя без кордонів», заснованою кліриком Київської єпархії протоієреєм Захарієм Керстюком.

Священики УПЦ передали подарунки дітям з сіл лінії розмежування
Священики УПЦ передали подарунки дітям з сіл лінії розмежування

З благословення архієпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима, священнослужителі Сєверодонецької єпархії доставили подарунки у школи, де роздали їх дітям, вітаючи всіх з Різдвом Христовим.

8 січня клірик Харківської єпархії протоієрей Феодор Воскобойніков відвідав Харківський обласний будинок дитини №1, де було організовано Різдвяне вітання дітей з сімей, які потребують особливої турботи. Священик передав вихованцям і персоналу дитячого будинку вітання від митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія та роздав дітям солодкі подарунки від архієрея.

В Приморську відбувся святковий концерт «Різдвяна Зірка», організований з благословення Преосвященного єпископа Єфрема, зусиллями Бердянської єпархії і Приморського районного відділу культури.

На різдвяному заході були присутні єпископ Бердянський і Приморський Єфрем, перший заступник голови Приморської райдержадміністрації Олексій Смирнов, мер Приморська Олена Божкова, духовенство єпархії, городяни і жителі району.

У концертній програмі взяли участь танцювальні та хорові колективи міста та району, хору та недільні школи храмів єпархії. По закінченні святкового концерту правлячий архієрей всім колективам вручив пам’ятні грамоти.

З привітаннями та побажаннями до приморці також звернулися перший заступник голови Приморської райдержадміністрації Олексій Смирнов та мер Приморська Олена Божкова. Закінчився концерт співом тропаря свята Різдва Христового у виконанні всіх учасників заходу.

10 січня з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела в Саратському благочинні відбувся щорічний, 5-ювілейний концерт «Різдвяний вертеп».

Зал у Будинку Культури с. Зоря на Одещинні, який вміщує 630 осіб, був переповнений. Глядачі стали учасниками концерту, який організував настоятель Свято-Троїцького храму протоієрей Миколай Костова разом з громадою. Всіх керівників колективів господарі привітали святковим короваєм, а дітей-учасників – подарунками.

Після концерту до акторів і глядачів зі словами привітання звернулися благочинний храмів Саратського округу протоієрей Владислав Шиман, голова Саратської районної ради Райнов Б. І. та інші представники влади та громадськості.

Просмотров: 857