Продовжується Архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви до західних єпархій, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

13 січня, напередодні свята Обрізання Господнього, дня пам’яті святителя Василія Великого та Новоліття, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців.

Читайте також: Розпочався Архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Онуфрія до західних єпархій УПЦ

Ікона Обрізання Господнього
Ікона Обрізання Господнього

Обрізання Господнє є одним з п’яти великих свят Православної Церкви. За Старозавітним законом кожне немовля чоловічої статі мало бути обрізаним на восьмий день від народження. Ісус Христос, як людина та Бог, Котрий прийшов на землю не порушити закон, але виконати його (Мф. 5:17) також був обрізаний на сьомий день. Цього ж дня за юліанським календарем відзначається свято Нового року та вшановується пам’ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Кападокійської (+379).

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Хотинський Євсевій та духовенство єпархії. За богослужінням молилася чисельна паства Чернівецько-Буковинської єпархії.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Любіть і тих, хто нас любить, і тих, хто нас проклинає

11
За богослужінням молилися сотні віруючих

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до всіх присутніх зі словами привітання, побажав кожному Божої допомоги та заступництва святителя Василія Великого в усіх благочестивих починаннях і благословив усіх.

Завтра, у день свята, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію у Вознесенському чоловічому монастирі с. Банчени. Початок богослужіння о 9:00.

Нагадаємо, вчора Його Блаженство відвідав малу Батьківщину – село Коритне Чернівецької області.

Просмотров: 2465