Святки у Бердянській єпархії: духовенство, військовослужбовці та діти-сироти разом відзначили Різдво (+ФОТО)

У дні святок православні Бердянська вітали городян зі світлим святом Різдва Христового. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Бердянської єпархії.

12 січня, з благословення єпископа Бердянського і Приморського Єфрема, у палаці культури «Нафтохімік» відбувся концерт «Світло Віфлеємської зірки», організований єпархією разом з міським відділом культури.

Concert_045На різдвяному фестивалі були присутні єпископ Єфрем, завідувач Бердянським міським відділом культури М.О. Шостак, секретар Бердянської єпархії протоієрей Сергій Ілющено, духовенство єпархії та численні жителі міста.

Не дивлячись на негоду і штормові попередження в місті, зал був переповнений, повідомляють у єпархії.

Преосвященний владика привітав усіх з Різдвом Христовим. Перед глядачами виступили 11 вокальних, танцювальних, театральних колективів та церковних хорів Бердянська, які виконали старовинні колядки та духовні піснеспіви.

Читайте також: Тисячі дітей по всій Україні прославили Новонародженого Христа (+ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Всім колективам єпископ Єфрем вручив пам’ятні грамоти та подарунки. Завідувач Бердянським міським відділом культури М.О.Шостак зачитав вітальне слово від мера міста Володимира Чепурного.

У цей же день правлячий архієрей у супроводі секретаря єпархії і керівника Єпархіального молодіжного відділу відвідав Бердянську школу-інтернат.

Internat_000В актовій залі інтернату гостей зустріла директор Галина Мечева з вихованцями та викладацьким корпусом. Серед гостей також був хор кафедрального собору Різдва Христового Бердянська та військовослужбовці Збройних сил України.

На свято зібралися всі вихованці інтернату, які заспівали колядки та показали театралізовані постановки.

Архіпастир привітав усіх з Різдвом Христовим. З вітаннями до присутніх також звернулися військовослужбовці. В рамках єпархіальної акції «Різдвяний подарунок дітям» вихованці інтернату отримали від владики Єфрема солодкі подарунки.

Директор Галина Анатоліївна подякувала Його Преосвященству за візит, після чого владика благословив усіх дітей та вихователів, і всім побажав Божої допомоги.

Святкові заходи в Бердянську розпочалися в сам день Різдва Христового. 7 січня в міському Палаці культури «Софіт» відбувся святковий різдвяний концерт колядок.

Зі світлим святом Різдва Христового привітали глядачів та учасників єпископ Єфрем і заступник бердянського міського голови Юлія Дойнова.

У концерті взяв участь зведений хор Бердянської єпархії, творчі колективи підготували традиційні різдвяні театралізовані вистави, колядки, хореографічні та вокальні виступи.

Просмотров: 451