Допомагаймо один одному – архієпископ Лука закликав запоріжців спільно впоратися з наслідками сильного снігопаду

21 січня архієпископ Запорізький і Мелітопольский Лука звернувся до громадськості Запоріжжя у зв’язку з погіршенням погодних умов в регіоні, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука
Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука

Його Високопреосвященство наголосив, що в ситуації, коли природне явище створює незручності у житті людини, найперше треба зберігати доброту. «Необхідно намагатися нікого не засуджувати в ситуації, що склалася, а навпаки – прийти на допомогу!» – зазначив архієрей.

Як повідомляють ЗМІ, у Запоріжжі сьогодні вранці почався сильний снігопад, дороги міста за кілька годин замело снігом. Міські комунальні служби вже почали розчищення головних доріг Запоріжжя, щоб забезпечити проїзд громадського транспорту.

Читайте також: Архієпископ Лука: Справжній козак – лицар Православ’я

Нагадуючи усім про євангельську заповідь любові до ближнього, владика Лука сказав, що швидке подолання стихійного лиха залежить від спільних зусиль всіх запоріжців. «Якщо хтось потрапив у затор – треба допомогти вибратися; якщо проїжджа частина, тротуар поруч з вами завалені снігом – взяти лопату і допомогти працівникам комунальних служб, – підкреслив арієпископ у зверненні. – Немає нічого складного в тому, щоб замість засмучення і нарікання очистити від снігу територію хоча б біля свого під’їзду, у своєму дворі та допомогти двірникам впоратися з наслідками погодних умов».

Просмотров: 388