Громада УПЦ має безапеляційне право на храм у Птичі – Вищий господарський суд

Вищий господарський суд України в черговий раз відмовив представникам «Київського Патріархату» у задоволенні їхніх скарг щодо храму Української Православної Церкви в селі Птича на Рівненщині, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

26 січня Суд виніс постанову, якою відмовив у задоволенні касаційних скарг релігійної громади «УПЦ КП» та Рівненської ОДА щодо храму Успіння Пресвятої Богородиці у селі Птича Дубенського району Рівненської області.

«На засіданні суду інтереси «УПЦ КП» представляли відразу декілька адвокатів. Не дивлячись не це, Суд відхилив їхні претензії на храм та підтвердив рішення Київського апеляційного суду від 2.12.2015 року», – повідомила Інформаційному відділу юрист Катерина Петрівна Іванюк.

Катерина Петрівна зазначає, що протягом п’яти днів постанова суду буде відповідно оформлена і передана релігійній громаді УПЦ села Птича.

«З даним рішенням ми звернемося до органів державної влади, – зазначає правозахисник. – Ми сподіваємося, що правоохоронні органи забезпечать виконання даного рішення. Це покаже чи діє в нашій країні Закон і стандарти Міжнародного права».

Читайте также: Апеляційний суд не дозволив закрити справу щодо захоплення храму УПЦ на Волині

Нагадаємо, незважаючи на те, що 2 грудня Київський апеляційний господарський суд своїм рішенням остаточно визначив, що Успенський храм в с. Птича належить громаді Української Православної Церкви, представники т.з. Київського патріархату продовжили претендувати на церкву та розпалювати конфлікт. На даний момент у храмі в знак протесту щодо протиправних дій розкольників знаходяться віряни УПЦ. Навколо будівлі цілодобово чергує поліція.

Просмотров: 582