АФОН. Ігумен монастиря Дохіар удостоєний нагороди Української Православної Церкви (+ВІДЕО)

Дякуючи за високу відзнаку, архімандрит Григорій запевнив у своїй постійній молитві за Україну та Українську Православну Церкву.

Архімадрит Григорій (Зуміс)
Архімадрит Григорій (Зуміс)

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 23 січня делегація Української Православної Церкви на чолі з вікарієм Київської Митрополії єпископом Ірпінським Климентом відвідала Святу Гору Афон, де взяла участь у святковому богослужінні з нагоди Дня Ангела ігумена монастиря Дохіар, архімандрита Григорія (Зуміса). Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Читайте також: АФОН. У день свята ікони Божої Матері «Скоропослушниця» єпископ Обухівський Іона звершив богослужіння в монастирі Дохіар на Афоні, де знаходиться оригінал чудотворної ікони

Після урочистої Літургії єпископ Климент передав імениннику вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви та вручив йому орден преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських І ступеня.

У свою чергу архімандрит Григорій висловив вдячність на адресу Блаженнішого Митрополита Онуфрія, підкресливши духовні риси, якими наділив Господь Його Блаженство. Також отець Григорій запевнив у своїй постійній молитві за незалежну Україну та Українську Православну Церкву. «Молю Бога, Пресвяту Богородицю й Архангела Михаїла, який є покровителем Києва, щоб Господь припинив розколи в Церкві», – зазначив ігумен Дохіару. Він наголосив, що розкольники та ті, хто бажають зашкодити Українській Православній Церкві, ніколи не матимуть Божого благословення.

Нагадаємо, на початку листопада минулого року Предстоятель УПЦ відвідав монастир Дохіар, де звершив Літургію та дияконську хіротонію над насельником обителі.

Просмотров: 1710