Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у Зібранні Предстоятелей Помісних Церков, що відбулося в Швейцарії

Під час Синаксису неодноразово обговорювалася тема порушення прав віруючих Української Православної Церкви з боку розкольників.

27 січня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув до України після візиту до швейцарського міста Шамбезі, де проходило Передсоборне зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков. Його Блаженство брав учать у Синаксисі у складі офіційної делегації Руської Православної Церкви, очолюваної Святійшим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Як повідомлялося раніше, Предстоятелі Антіохійської, Елладської та Польскої Православних Церков не були присутні на Зібранні – їх представляли офіційні делегації.

Читайте також: ЖЕНЕВА. Предстоятель УПЦ співслужив Святійшому Патріарху Кирилу за всенічним бдінням

ЛитургияПротягом п’ятиденної роботи Зібрання серед іншого неодноразово обговорювалася важка ситуація, що склалася в Україні, зокрема, тема порушень прав віруючих Української Православної Церкви з боку прихильників «Київського патріархату». Учасники Зібрання висловили одностайну підтримку Українській Православній Церкві в особі її Предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Читайте також: Болгарська Православна Церква в черговий раз висловила підтримку канонічній Церкві в Україні

СинаксисЗа попередньою інформацією, що буде незабаром офіційно оприлюднена, результатом Синаксису стало остаточне визначення дати та місця проведення Всеправославного собору, а також тем для розгляду його учасниками. Він пройде з 16 по 27 червня 2016 року на острові Крит – у місті Ханія на території Критської православної академії.

Для винесення на Собор були затверджені теми: “Місія Православної Церкви в сучасному світі”, “Православна діаспора”, “Автономія та спосіб її проголошення”, «Значення посту і дотримання його сьогодні», «Відносини Православної Церкви з іншим християнським світом». Проект документу “Таїнство шлюбу і перешкоди до нього” був підписаний главами делегацій всіх Помісних Церков, за винятком Грузинської та Антіохійської Православних Церков.

2P20160126-VAR_3438-1200Також на Синаксисі були прийняті рішення про заснування Всеправославного секретаріату, про участь інославних спостерігачів на початку і завершенні роботи Собору та про спільне покриття витрат, пов’язаних з Собором.

Предстоятелі та представники Помісних Церков одностайно висловили підтримку християнам Близького Сходу, які потерпають від гонінь, а також занепокоєність викраденням митрополитів Антіохійського Патріархату та Сирійської Ортодоксальної Церкви.

Нагадаємо, Предстоятель УПЦ спростував дезінформацію розкольників щодо “відтоку віруючих”. Раніше повідомлялося, що Його Святість, Святійший Патріарх Константинопольский Варфоломей вітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія як Предстоятеля єдиної канонічної Православної Церкви в Україні.

Фото patriarchia.ru

Просмотров: 2614