Віруючі Вінниччини передали 90 тисяч гривень місцевим лікарням та соціальним закладам, а при одному з храмів Одеси кожного дня годують близько 100 нужденних. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Щодня при одеському храмі годують близько 100 нужденних
Щодня при одеському храмі годують близько 100 нужденних

26 січня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, в Координаційному центрі Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги були видані продуктові набори більше 150 родинам вимушених переселенців зі сходу України та нужденних одеситів.

Загалом, зусиллями духовенства та співробітників Одеської єпархії від часу початку збройного конфлікту на Сході тисячі переселенців отримали допомогу продуктами харчування, медикаментами, одягом і предметами першої необхідності. З благословення митрополита Агафангела більше 100 тонн гуманітарної допомоги було відправлено безпосередньо в зону бойових дій, де вона була роздана мирним жителям Донбасу.

У прес-службі єпархії також відзначають, що з благословення Преосвященного владики при Свято-Олексіївському храмі Одеси діє благодійна їдальня, де щодня майже 100 осіб, потребуючих допомоги, отримують гарячу їжу.

Вінницька єпархія передала лікарням і соцзакладам 90 тис. грн
Вінницька єпархія передала лікарням і соцзакладам 90 тис. грн

Читайте також: У свято Хрещення священики УПЦ відвідали хворих та подбали про інвалідів і нужденних

Наприкінці січня Вінницька єпархія передала 90 тисяч гривень матеріальної допомоги для місцевих лікарень, інтернатів та інших соціальних закладів.

Кошти було зібрано під час фестивалю благодійних концертів «Різдвяні дзвіночки», що проходив з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона. Прес-служба єпархії повідомляє, що фестиваль став масштабним заходом, в якому протягом одинадцяти днів взяли участь близько 500 церковних хорових колективів Вінницької області.

Клірик Кіровоградської єпархії освятив приміщення дитячої лікарні
Клірик Кіровоградської єпархії освятив приміщення дитячої лікарні

Читайте також: На Волині зібрали 250 тисяч гривень для дітей-сиріт під час благодійного концерту (+ФОТО)

27 січня, на запрошення завідуючої педіатричним відділенням Кіровоградської обласної дитячої лікарні Котарєвої Н.М. та з благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, клірик Кіровоградської єпархії протоієрей Іоанн Шемедюк освятив приміщення лікувального закладу. У своєму слові священик побажав швидкого одужання хворим дітям, а лікарям – Божої допомоги, сил, терпіння та наснаги у лікуванні пацієнтів. На завершення отець Іоанн передав Педіатричному відділенню медзакладу подарунок від архієпископа Іоасафа – ікону святого великомученика і цілителя Пантелеімона.

Клірик Бориспільської єпархії відвідав пацієнтів Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України в місті Києві
Освячення Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України в місті Києві

Днем раніше, настоятель Свято-Покровського храму села Плоске Бориспільської єпархії протоієрей Миколай Сидоренко на запрошення лікарів окропив Іорданською водою службові кабінети медпрацівників та палати хворих Інституту серця Міністерства охорони здоров’я України в місті Києві.

Після освячення отець Миколай побажав медичному персоналу Божої допомоги, подарував співробітникам лікарні ікону святого великомученика і цілителя Пантелеімона та благословив хворих дітей іконами Божої Матері «Цілителька».

Читайте також: Синодальний відділ розглянув проект запровадження інституту медичних капеланів

Просмотров: 429