Блаженніший Митрополит Онуфрій: Ми намагаємося йти дорогою любові і закликати до цієї дороги всіх людей (+ВІДЕО)

Предстоятель Української Православної Церкви відповів на запитання журналістів стосовно гонінь на канонічну Православну Церкву в сучасній Україні, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на «Спілку православних журналістів».

Єдиною причиною, через яку віруючі Української Православної Церкви разом зі своїм духовенством зазнають різноманітних утисків, є незмінність курсу Церкви – заявив Блаженніший владика. «Ми завжди намагалися вести людей до Бога і нагадувати людині, що вона на землі є тимчасовим жителем, – підкреслив Архіпастир. – Земля – це тільки місце, де ми повинні приготувати себе до вічності. І Церква це завжди людям нагадує».

За словами Предстоятеля, сьогодні є люди, котрі противляться цьому прагненню до Царства Небесного та бажають нав’язати віруючим інші туброти – земні, зазвичай політичні, «які завжди мають кінець безславний». Політика мінлива. На відміну від неї, Церква завжди залишається однією і тією ж. «Церква не може змінюватися, тому що правда Божа незмінна», – наголосив Предстоятель.

Дивіться також: Предстоятель УПЦ: Ми молимося за Петра Олексійовича Порошенка як Президента нашої Держави та брата по вірі (+ВІДЕО)

Нагадуючи проповідь Спасителя, Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав, що дорога Церкви, як і кожного християнина, пролягає через гоніння та ненависть з боку зла. Церква вчить добру та протистоїть злу, через що воно на неї йде війною. «Церква з цієї дороги ніколи не зійде, – підкреслив Архіпастир. – І я хочу бути в цій Церкві, і сповідую те, що сповідає Церква: любити людей, робити добро людям».

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у Зібранні Предстоятелей Помісних Церков, що відбулося в Швейцарії

Його Блаженство відзначив, що віруючі Української Православної Церкви на чолі з своїм єпископатом йшли і йдуть цим шляхом. «Деякі політики говорять, що я йду проти них. Але якщо я йду до Бога – то куди вони йдуть?» – сказав Первосвятитель. Він також відзначив, що така ситуація вимагає від нього, як священика, показувати ще кращий приклад істинного християнина. «Так що ми намагаємося самі йти дорогою любові і закликати до цієї дороги всіх людей», – підсумував Архіпастир.

На завершення Предстоятель УПЦ наголосив, що повнота Української Православної Церкви продовжує молитися за настання миру в Державі та припинення будь-якої ворожнечі. «Я хочу побажати всім чадам нашої Церкви, щоб вони пам’ятали, що ми ідемо за Христом, що ми йдемо до горнього Єрусалима. І на цій дорозі ми зустрічаємо і будемо зустрічати якісь перепони, якісь складнощі. Але той, хто йде з вірою, зі смиренням, з молитвою, переступить ці складнощі, переможе їх і досягне своєї мети», – сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, що Первоієрарх УПЦ спростував інформацію щодо «відтоку» віруючих до «Київського патріархату».

Фото Сергія Рижкова

Просмотров: 1782