Донецькі журналісти зняли сюжет про життя переселенців у Святогірській Лаврі (+ВІДЕО)

Інформаційний відділ УПЦ публікує авторський проект Донецького телеканалу «Орбіта» про життя переселенців Донбасу в Свято-Успенській Святогірській Лаврі.

Сюжет був відзнятий восени 2015 року під час Архіпастирського візиту Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія до єпархій Донеччини і опублікований на сайті Лаври 29 січня 2016 року.

Святогірська обитель, яка завжди була духовним центром Донбасу, в останні два роки стала ще й центром милосердя, осередком любові і турботи про ближнього всього Донецького краю.

За словами Його Блаженства, Українська Православна Церква увесь цей час допомагає усім нужденним. «У нас немає рахунків в банках, на яких би акумулювалися великі ресурси. Проте Бог, коли бачить, що людина хоче зробити добро, то посилає їй таку можливість. Бог нас не полишає», – зазначив в коментарі кореспонденту ТК «Орбіта» Предстоятель.

З початком воєнних дій на Сході України в обитель почали стікатися сотні і сотні біженців, які шукали притулку та захисту в стінах Святої Лаври. І для багатьох з переселенців вона стала другою домівкою. Більшість тут отримали не тільки захист і дах, нових друзів і нові інтереси, але й знайшли найголовніше – Бога і справжню віру.

Читайте також: Предстоятель УПЦ очолив урочистості з нагоди свята Собору Святогірських святих у Свято-Успенській Лаврі

За матеріалами сайту Святогірської Лаври

Просмотров: 612